UDEF'ten Midyat Milli Eğitim Müdürü Altay'a Ziyaret

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) UDEF Yurt İçi Çalışmalar Koordinatörü Adnan Oğuz, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay'ı ziyaret etti.

Altay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Suriye ve Iraklı, okula giden öğrencilerin dil beceresinin daha hızlı gelişmesi, uyumları çok önemli. Göçmenlerin toplumumuzun desteğine ihtiyaçları var." dedi.

Oğuz da uluslararası öğrenci çalışmalarını değerlendirmek, bir dizi çalışmalar gerçekleştirmek için ilçeye geldiklerini ifade ederek, yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Yabancı öğrencilere yönelik çalışmaların daha koordineli yürümesi konusunda Oğuz, şunları kaydetti:

"UDEF'in önemli görevlerinden biri de yabancıların ülkemize olan uyumu. Bunun yanı sıra ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın yabancılara uyumu konusunda da hizmet veriyoruz. Midyat'ta bin 291 Suriyeli ve 262 Iraklı öğrenci var. Bu öğrenciler ilçede çeşitli ilkokul ve liselerde okumaktadır. Ülkemizde yerleşik kalan öğrencilerin uyumu için nasıl bir çalışma yürütmemiz gerektiğiyle ilgili çalışma başlattık. Midyat'ta da gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında istişarelerde bulunduk."

Ziyarette Eğitim Bir-Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, UDEF Öğrenci Çalışmaları Koordinatörü Yunus Tatlı ve Mihmandar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Evran da yer aldı.

Kaynak: AA