Tekirdağ'da 3 Bin Fidan Dikilecek

Ülkede yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Tekirdağ’da 3 bin fidan toprakla buluşturulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" projesi 06 Kasım Salı günü saat 12.30’da ülke genelinde 81 ilde aynı anda başlatılacak.

Ankara’da yapılacak etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak ve bazı illerle telekonferans yöntemiyle bağlantı kurulacak.

Ülke genelinde başlatılan fidan dikme etkinliği kapsamında Tekirdağ’da 06 Kasım Salı günü saat 12.30’da öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ bölgesi Yeniköy Mahallesi yakınında oluşturulan fidan dikim alanına 3 bin adet fıstık çamı fidanı dikimi yapılacak. Toplumda ağaç ve orman konusunda duyarlılığı arttırmak, fidan dikme etkinliğine daha fazla öğrencinin katılımını sağlamak; öğrencilerde ağaç dikme, ormanı ve çevreyi koruma duygusunu hissettirmek için Tekirdağ’da yapılacak olan fidan dikme etkinliğine 07 Kasım Çarşamba günü de aynı saatte devam edilecek. Etkinliğine Süleymanpaşa ilçesindeki ilkokul ve ortaokullardan 2 bin öğrenci, yönetici ve öğretmenlerle birlikte katılacak.
Kaynak: İHA