Öğrenciler Aşık Feymani'yi Köyünde Ziyaret Etti

Kadirli Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 76 yaşındaki halk ozanı aşık Feymani'yi köyünde ziyaret etti.



Yaşadığı Azaplı köyüne gelerek aşık Feymani'yi ziyaret eden öğrenciler, Feymani'ye çiçek hediye etti. Öğrencilerle türkülerini seslendiren aşık Feymani, halk şiirlerinin sevilen türlerinden güzelleme, koçaklama, taşlama, nasihat, destan ve devriye tarzında yüzlerce şiir yazdığını söyledi.

Aşıklık geleneğinin son temsilcilerinden olduğunu belirten Feymani, "Bu mesleği Karacaoğlan ve Dadaloğlu'ndan sonra büyüklerimizden öğrendik. Halkın arasında bu güzel geleneği sürdürmeye çalışıyoruz. Kültürel miraslarımızdan bu işin maddi getirisi fazla olmadığı için pek kimse yapmak istemiyor. Yetenekli gençler çok ancak aşıklık geleneğinin devam etmesi için çırak yetiştirmek şart."

Öğrencilerden Maide Uzan ise okulda başlattıkları "Yaşayan Değerlerimiz" projesi kapsamında aşık Feymani'yi ziyaret ettiklerini belirterek, "Yaşarken adına uluslararası şenlikler düzenlenen halk ozanını görmek ve türkülerini canlı dinlemek bizi mutlu etti. O, yaşayan bir kültürümüz. Kendi ağzından hikayelerini ve yaşamını dinledik. Türküleri çok güzeldi." dedi.

Okul Müdürü Fazıl Döğüşçü de aşık Feymani'nin Türkiye'de yaşarken adına şenlikler düzenlenen tek kişi olduğunu belirterek, öğrencilerin ozanın sesinden türkülerini dinlemesini sağladıkları kaydetti.

Kaynak: AA