Mersin'de Aranan 223 Kişi Yakalandı

İçel'de polis ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen 223 zanlı yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde asayiş olaylarına yönelik çalışma başlatıldı.

Ekipler, çalışma kapsamında çeşitli noktalarda arama, denetim ve kontroller gerçekleştirdi.

Yaklaşık 10 gün süren çalışmada, çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 223 zanlı yakalandı.

Tel: 0324 328 42 90-63 45 E-Posta: mersinbasin@egm.gov.tr

MERSİN İLEMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN BÜLTENİ

30 Ekim 2018

İçel Polisi Suçlulara Göz Açtırmıyor

Yenişehir İlçe Emniyet MüdürlüğüGörevlilerince Gümrük Kaçağı Bandrolsüz Sigara Ticareti yapan şahıslara yönelikolarak yapmış olduğu operasyonel çalışmalarda toplamda 402 paket değişikmarkalarda bandrolsüz gümrük kaçağı sigara ve 140 kg faturasız kıyılmış tütünele geçirilmiş, 3 (üç) şahıs hakkında adli tahkikat başlatılmış, 3 şahsa da5733 Sayılı Kanuna Muhalefetten idari işlem yapılmış, şahıslara 422’şer TL cezauygulanmıştır.

Uyuşturucu Madde Ticareti yapan şahıslarayönelik olarak yapılan çalışmalarda 46 gr esrar maddesi ve 13 kök hint keneviriele geçirilmiş, operasyonlarda yakalanan 3 (üç) şahıs hakkında adli tahkikatbaşlatılmıştır.

Şüpheli şahıslara yönelik yapılançalışmalarda; 1 şahıstan Kasten Yaralama Olayının suç unsuru 1 adet magnummarka av tüfeği ve 22 adet fişek ele geçirilmiş,

· AfetevlerMahallesi 32. Cadde Jimnastik Salonu kavşağında meydana gelen Silahla Tehditolayı ile ilgili olarak şüpheli şahıs yakalanmış, şüpheli şahıstan 1 adetruhsatsız tabanca ve şarjör ele geçirilmiş,

· 1 şahıstan Genel Güvenliğin Kasten TehlikeyeDüşürülmesi konusu 1 adet Kurusıkı Tabanca-şarjör ve 6 adet kovan elegeçirilmiştir.

· ÇiftlikköyMahallesi’nde meydana gelen Kesici Aletle Kasten Yaralama Olayı ile ilgiliolarak şüpheli şahıs yakalanmış, suç aleti bıçak da şahıstan ele geçirilmiş,şahıs adli makamlara sevk edilmiştir.

· MenteşMahallesi’nde meydana gelen Kasten Yaralama olayı ile ilgili olarak şüphelişahıs suç aleti 1 adet pompalı tüfek ve 24 adet fişekle birlikte yakalanmış,şüpheli şahıs adli makamlara sevk edilmiştir.

· Yenişehirİlçe Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk idaremizde son 10 günde 2 ruhsatsıztabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 6136 SKM kapsamında 2 adet bıçak ve 2 adetkurusıkı yakalanmıştır.

Hırsızlık olaylarının aydınlatılması için yapılan çalışmalarda;

· İdaremiz Menteş Mahallesi’nde meydana gelenOtodan Hırsızlık Olayı ile ilgili olarak faili meçhul olay aydınlatılmış,şüpheli şahıs yakalanmış, olayda çalınan Hp marka laptop bilgisayar ve adaptörümüşteki şahsa teslim edilmiş, şüpheli A.U isimli şahıs adli makamlara sevkedilmiştir.

· İdaremiz Çiftlikköy Mahallesi’nde meydana gelenişyerinden Hırsızlık Olayı ile ilgili olarak şüpheli şahıs tespit edilerekyakalanmış, işyerinden hırsızlık konusu toplamda 1190 TL para şüpheli şahıstanele geçirilmiş, 1190 TL para müştekiye teslim edilmiş, şüpheli şahıs A.B isimlişahıs adli makamlara sevk edilmiştir.

· Barboros Mahallesi’nde meydana gelen FailiMeçhul Evden Hırsızlık olayı ile ilgili olarak Hırsızlık konusu Beko marka LCDmarka televizyon şüpheli şahıstan temin edilmiş, bahse konu TV müşteki şahsateslim edilmiş, şüpheli K.Y isimli şahısadli makamlara sevk edilmiştir.

· Palmiye Mahallesi’nde meydana gelen EvdenHırsızlık Olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda şüpheli şahsın kimliktespiti yapılarak şüpheli şahıs evden hırsızlık konusu

· 1 adet altın bilezikle birlikte yakalanmış,bahse konu bilezik müşteki şahsa teslim edilmiş, şüpheli şahıs adli makamlarasevk edilmiştir.

Yapılankontrollerde ve aranan şahıslara yönelik sürdürülen çalışmalarda;

· Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış EşyaHakkında Hırsızlık Suçundan ARANMA kaydı olan 4 şahıs , Uyuşturucu veya UyarıcıMadde Ticareti Yapma suçundan 1 şahıs, Kullanmak için Uyuşturucu MaddeBulundurma Suçundan 2 şahıs, Dolandırıcılık suçlarından 2, Tutuklu veya Hükümlünün Kaçması suçundan 1, Silahla Tehdit 1, 5607 SKM suçundan 1, Terör Örgütü Propagandası Yapmasuçundan 1 şahıs, basit Yaralama Suçundan 2 şahıs, Kişisel Verileri HukukaAykırı olarak ele geçirme 1, Alkol veya uyuşturucu Madde Etkisinde AraçKullanma suçundan 1, Borçlunun Ödeme Şartının İhlali suçundan 1 şahıs olmaküzere toplamda 18 ARANAN şahısyakalanmıştır.

· İçel Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğümüzsorumluluk idaremizde son 10 günde toplam 223şahıs yakalanarak haklarında şüpheli olarak adli işlem yapılmıştır.

· Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sorumlulukidaremizde son 10 günde Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyonuncakapatma kararı verilen 8 dairekapatılmıştır.

· Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Sorumlulukidaremiz olan Çiftlikköy Mahallesi Üniversite Caddesinde son 10 günde 10 şokyol ve mekan uygulaması yapılmış, 1503 şahsın GBT sorgulaması yapılmış, 30Umuma Açık Mekan kontrol edilmiş,

· Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğümüz sorumlulukidaremizde faaliyet gösteren 5 Günübirlik Konaklama hizmeti v

· eren işletme veya daireye 1774 sayılı Kanunun Ek1 Maddesinde belirtilen “Genel Kolluk Kuvvetlerinin Bilgisayar Terminallerinebağlanarak anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara idaripara cezası (5942 TL) mülki idare amirlerince verilir” hükmüne istinaden tutanak tanzim edilmiştir.

İçel Polis Teşkilatı halkımızın huzur ve güveni,asayişin temini için kararlı bir şekilde çalışmalarına sürekli devam edecektir.

Basına vekamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: AA