'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Protokolü Yeniden Hayatta

Eğitim-Bir-Sen ve İnsani Yardım Vakfı’nca yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında iş birliği protokolü imzalandı.

'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Protokolü Yeniden Hayatta
Ankara’da Eğitim-Bir-Sen, İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı paydaşlığında 5 yıldır yürütülen, ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var-İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’nin protokolü yeniden imzalanarak süresi uzatıldı. Türkiye ve dünya genelinde 20 bini aşkın yetim çocuğun, 1 milyonu aşkın öğrenci tarafından desteklenen, ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesinin protokol töreni Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, projenin 6’ncı yılında olduklarını belirterek, "Yardımlaşmayı arttırmak, toplumdaki acıları paylaşmak ve umudu daha da yüceltmek adına İnsani Yardım Vakfı ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere birlikte çalışmanın içerisinde bulunduk. Dünyada çeşitli acılar ve savaşlar yaşanıyor. İnsanların hayatlarını kaybettiği bir atmosferde 100 yıl içerisinde yaşanan insani kayıplarda rakamlar 100 milyonun üzerinde konuşuluyor. Dünyada yeteri kadar kötülük var. Ancak yeteri kadar iyiliğin olması için beraber kurumsal anlamada bir gayret gösteriyoruz. Hayata farklı açılardan bakabiliriz. Hayata bakış açılarımız farklı olsa da acılarımız aynıdır. Beraber güç birliği yaparak Türkiye’nin dünyadaki saygınlığına yakışır şekilde kapasitemizi bu anlamda birleştiriyoruz. Dünyanın neresinde bir mazlum ve mağdur varsa ’benim sesim duyulmuyor’ diyorsa ve o ses bize ulaşmış ise, onun sesi soluğu olmaya da yönelikte çalışmamız var. Yardım kuruluşlarıyla çoğu zaman bir araya geliyoruz. Bu açıdan Arakan’dan, Filistin’e, Suriye’den, Mısır’a, Bosna’dan, Orta Afrika’ya, Somali’ye varan kadar Suriye’de devam eden iç savaş ve trajediye her anlamda bir yardım seferberliği düzenledik. Bu bizim örgütlülüğümüzün zekatıdır. Biz örgüt bir kitle olarak Türkiye’de 450 bine yaklaşan üye sayısıyla bir eğitim sendikasıyız. Çocuklarda karakter eğitimi anlamında en önemlisi infak ve yardımlaşma duygusunun arttırılmasıdır. Bu projeyi son derece önemsiyoruz. İnfak insanlarla alakalı değil insanlarla alakalıdır. Bizim medeniyetimizde insanlar kardeşi için yaşar, kardeşinin mutluluğuna koşar. Bizde örgütlülüğümüzün zekatı olarak bu kıymetli çalışmada devam etmeyi son derece önemsiyoruz. İyilikte istikrar için tekrar devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA