Gaziantep'te 'Havacılık Konferansı' Düzenlendi

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) düzenlenen Havacılık Konferansına ekstrem sporcular katıldı.

GAÜN İnşaat Mühendisliği Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, ekstrem sporcular, öğrencilere başarı hikayelerini anlattı.

Base jump (binalar, kuleler, köprüler üzerinden paraşütle atlama) sporcusu Cengiz Koçak, öğrencilere merak duygularının arkasından gitmesini söyledi.

"Keşfedilmemiş bilinmeyen topraklara gitmek" düşüncesini yaşam şekli haline getirmeye çalıştığını ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Ben bütün hayatımı bilinmeyen şeylere merak duyarak geçirdim. Ve gitmediğim her yeri, benim için bilinmeyen ve gitmem gereken bir yer olarak gördüm. Kendimce bir tanımım var aslında. İnsanın aslında gitmediği yere ait olduğuna inanan biriyim. O yüzden ait olduğu yeri arayan birisinin yapması gereken şey 'gitmek'tir. Ben de bunu yapmaya çalışıyorum. Hayat soruları olan bir yer. Cevap buldukça da yeni sorular çıkıyor. Asıl olan öğrenmek, merak etmek."

Geçen yıl Galata Kulesinden atladığını hatırlatan Koçak, "Bu toprakların çocuğu olarak bana bırakılan mirası aldım. Galata Kulesinin seyir balkonunda bir paraşütçü olarak çıktım ve kendimce mirası aldım ve indim. Bu mirası aldığım için çok mutluyum. Çok önemli bir şey başardığımı düşünmüyorum ama çok güçlü bir mirasa sahip olduğumu düşünüyorum." diye konuştu.

Yamaç paraşütü akrobasi Türkiye 3.'sü olan Ferdi Toy ile bir yılda iki kez 300 kilometre üzerine uçuş gerçekleştiren ilk kişi ve dünyanın en zor yarışına katılmaya hak kazanan ilk Türk olan Barış Çelik de başarı hikayelerini anlattı.

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Program, ekstrem sporculara plaket verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA