Darende'de THM Korosu Konser Verdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Türk Halk Müziği (THM) korosu, Darende Kaymakamlığının düzenlediği etkinlikte konser verdi.

Somuncubaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konserde Şef Solmaz Kadıoğlu yönetimindeki ses sanatçıları, solo halinde Darende ve çeşitli yörelerin türkülerini seslendirdi.

Ses sanatçılarının seslendirdiği türküler beğeniyle dinlenirken, izleyiciler konser boyunca sanatçılara alkışlarla eşlik etti.

Konser sonunda bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Enver Zengince, cumhuriyetin 95. yıl dönümünü kutlama programları çerçevesinde bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Toplumun ufkunu aydınlatan ses sanatçılarını ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Zengince, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Koro Şefi Murat Karakuzu da gösterilen ilgiden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını aktararak, Darende’de olmaktan duyduğu mutluluğu paylaştı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Zengince ve Belediye Başkanı Süleyman Eser, sanatçılara çeşitli hediyeler takdim etti.

Konsere, Cumhuriyet Başsavcısı Emine Örs, Cumhuriyet Savcısı Cahit Şar, Hakim Hakan Erdem, Hakim Selin Taburdağıtan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA