Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödül Süreci Başladı

Bursa’nın kent kültürüne önemli değerler kazandıran ve Bursa araştırmalarına önem veren merhum Yılmaz Akkılıç’ın adını yaşatmak amacıyla Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi, Bursa Gazeteciler Vakfı ve Akkılıç Ailesi işbirliğinde düzenlenen ‘Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nün başvuru süreci başladı. Başvuru süreci 2 Ocak 2019 tarihinde sona erecek.

Yılmaz Akkılıç Bursa Araştırmaları Ödülü’nde, Bursa’nın doğal ve kültürel varlıkları ile tarihsel, fiziksel, sosyal ve ekonomik süreçlerini kapsayan çalışmalar değerlendirilecek.

Yarışma üç farklı kategoride düzenlenecek. Birinci kategori; üniversitelerin doktora programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik olacak. İkinci kategori; üniversitelerin yüksek lisans programlarında kabul edilmiş tezlere yönelik, üçüncü kategori ise akademi dışı alanlardan aynı konularda yapılan çalışmalar ödüllendirilecek.Her kategoride birinci olan çalışmalara 5 bin Türk Lirası ödül verilecek.

Ödüle ilişkin şartname ve formlar Nilüfer Belediyesi ve ‘Bursa araştırmaları ödülü’ internet sitelerinden indirilerek başvurular Ataevler Mahallesi Magazin Outlet Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi’ne yapılacak. Bursa Araştırmaları’nın ödül töreni 30 Nisan 2019 tarihinde yapılacak.
Kaynak: İHA