Merkel'in Halefleri İkna Turunda

Son seçimlerde aldığı mağlubiyetler nedeniyle Hristiyan Demokrat Parti CDU parti başkanlığını bırakacak olan Angela Merkel’in halefleri, 7 Aralık’ta parti kongresine hazırlanıyor. Kamuoyu araştırmalarına göre genel başkanlık için Annegret Kramp-Karrenbauer’in genel başkanlığının desteklendiği belirtildi.

Merkel'in Halefleri İkna Turunda
Almanya Başbakanı Angela Merkel’den boşalacak olan Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) genel başkanlığının üç güçlü adaylarından Parti Meclis Grubu Başkanı Ralph Brinkhaus, Partinin Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, eski Meclis Grubu Başkanı Friedrich Merz ve Sağlık Bakanı Jens Spahn, 7 Aralık’taki parti kongresinde delegelerin oylarını alabilmek için kıyasıya çalışıyor.

Başbakan Merkel’in yerine parti başkanlığı için aday olan CDU’nun Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, parti içinde tabana daha fazla söz hakkı tanınması için çalışacağını belirtti.

Kramp-Karrenbauer ayrıca liderler yarışında da adaylar arasında favori olarak gösteriliyor.

Kamuoyu araştırmaları da genel başkanlık için Kramp-Karrenbauer’in genel başkanlığının desteklediğini ortaya koyuyor. Son ankete göre parti üyelerinin yüzde 46’sı Kramp-Karrenbauer’in, yüzde 31’i Friedrich Merz’in, yüzde 12’si ise Jens Spahn’ın CDU Genel Başkanı olmasını istiyor.

Aralık’ta yapılacak parti kongresinde Partinin Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer’in seçilmesi halinde parti Merkel’den sonra ikici kez bir kadın başkan tarafından yönetilecek.
Kaynak: İHA