NKÜ'de 'Tasavvuf Kültürü Ve Medeniyetimiz' Konferansı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından "Tasavvuf Kültürü ve Medeniyetimiz" konferansı düzenlendi.

Prof. Dr. Mustafa Kara’nın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, rektör yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği programın sunuculuğunu ise veciz sunumuyla dekan yardımcısı öğretim üyesi Yakup Bıyıkoğlu yaptı.

Prof. Dr. Mustafa Kara da özelde tasavvuf kültürü, genelde din eğitiminin öneminden bahserek şunları kaydetti:

"Medeniyet, insanoğlunun yeryüzünde kurduğu en büyük organizasyondur. Bütün medeniyetlerin ortak üç unsuru vardır. Birincisi ilim ve irfan, ikincisi fikir ve felsefe, üçüncüsü güzel sanatlar. Medeniyeti oluşturan güç, bu üç dalda 24 ayar insanlarınız olmasıyla elde edilir. Peki, kim tespit ve teşhis edecek bu değerleri? Bunun objektif ölçüsü şudur: Kendi medeniyet havzalarınızda bu üç dalda ürettiğiniz eserleriniz, diğer havzalardaki insanların dikkatini çekip bunları okuma ve anlama ihtiyacı hissediyor ve sırf bunun için o eserlerin dilini öğrenmeye çalışıyorlarsa o zaman siz medeniyet kurumuna ait birinci sınıf bir eser ortaya koymuşsunuz demektir."

Konferansın sonunda konuk konuşmacıya günün anısına rektör yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay tarafından hat işli rölyef ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Keskin tarafından Namık Kemal Sempozyumu kitabı takdim edildi.

Kaynak: AA