Nizip'te Mezarlık Temizliği

Nizip Asri Mezarlığı'nda kuruyan ağaçlar kesilerek temizlik çalışması yapıldı.

Nizip Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Nizip Asri Mezarlığı’nda kuruyan ağaçları keserek temizlik çalışması yaptı.

Mezarlıklarda kötü bir görüntüye neden olan büyüyen otları temizleyerek kuruyan ağaçları kesen ekipler, mezarlık yollarını da temizleyerek vatandaşların kabir ziyaretlerini daha sağlıklı şekilde yapmalarını sağladı.

Park ve Bahçeler Müdürü Barış Akdoğan, gazetecilere yapığı açıklamada, ilçenin daha yeşil ve daha yaşanılabilir bir hal alması için çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi.

İlçe merkezinde başlatılan budama ve kuruyan ağaçların kesimi çalışmalarını bugün itibarıyla mezarlık içerisinde sürdüreceklerini belirten Akdoğan, "20 gün boyunca buradaki kuruyan ağaçları ve dalları keserek bunun yanında kuruyan otların da temizliğini yaptıktan sonra ağaç ekimine geçerek mevsim şartlarına göre rutin işlerimizi ara vermeden sürdüreceğiz. Tabi bu çalışmalarımızla birlikte ilçe merkezi ve bütün mahallelerimizdeki cami, okul ve sağlık kuruluşlarımıza da bank dağıtımı yaptık, şu an itibarıyla çalışmalarımızı bu şekilde sürdürerek daha yeşil bir Nizip için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA