İŞKUR'dan Bilgilendirme Semineri

Osmaniye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından Organize Sanayi Bölgesi'nde işverenlere yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

İŞKUR İl Müdürü Ahmet Altunkaynak, OSB Müdürlük binası toplantı salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşamda, istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Meslek Danışmanı İbrahim Öksüz ise, İŞKUR’un istihdamı artırmak için uyguladığı projelerin önemsendiğini belirtti.

İşsizliğin azaltılmasına yönelik projeler üzerinde çalışıldığını ifade eden Öksüz, şunları kaydetti:

"Genç işsizliğini azaltmak için İşe İlk Adım Projesi hayata geçirildi. Proje sayesinde, yüksekokul veya fakültelerden son iki yılda mezun olan 18-29 yaş arası gençler, mezun oldukları alanlarda 6 aylık işbaşı eğitim programına alınıyor. Sektör kısıtlaması olmadan 6 aylık program sonrasında işverenlerin bu kişileri mevcut işbaşı eğitim programlarındaki gibi 6 ay boyunca istihdam ediyor. Bu zorunlu istihdam sürecinde işverenlere net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında İŞKUR tarafından destek sağlanacak. Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca İŞKUR tarafından karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin işbaşı eğitim programından sonra uzun süreli istihdamı sağlanacak."

Kaynak: AA