Felci KO-MEK'le Yendi

MEK ’le felci yendi.

Felci KO-MEK'le Yendi
KO-MEK, kursiyerlerinin hayatını değiştirmeyi sürdürüyor. KO-MEK’te yeniden hayat bulanlardan biri de İstanbul’dan diksiyon kursuna gelen 72 yaşındaki Ayşe Köker oldu. Felce bağlı konuşma bozukluğu gibi önemli bir sağlık sorunu yaşayan Ayşe Hanım, hastalığını KO-MEK’le yendi. Hocalarından ve kurs arkadaşlarından büyük destek gören Köker, “Konuşamıyordum, buraya ağlayarak geldim. Gözyaşımı sildiler ve hep yanımda oldular. Bu sevgi için minnettarım” dedi.

Ayşe Köker’in KO-MEK ile yolu yaklaşık üç sene önce kesişti. İstanbul’da yaşayan Ayşe Hanım geçirdiği felç sonucunda konuşma bozukluğu yaşamaya başladı.

Ayşe Hanım bir arkadaşı vasıtasıyla Kocaeli’ndeki KO-MEK kurslarından haberdar oldu. İstanbul’dan kalkarak KO-MEK’i tanımak ve bilgi sahibi olmak için Kocaeli’ne geldi.

KO-MEK Kurs Merkezi’ne ilk gelişini anlatan Ayşe Hanım, “Konuşamıyordum. Kapıdan içeri girdiğimde ise ağlıyordum. Buradaki hocalarım ve yöneticilerim beni içeri alıp ilgilendiler. Sıcacık bir aile ortamını hemen hissettim. O günden itibaren de hayatım değişti” dedi.

Kendisine gösterilen yakın ilgi ve dersler sayesinde konuşma bozukluğunda zaman içinde büyük düzelme kaydettiğini anlatan kursiyer, “İlgi, sevgi ve diksiyon dersleri sayesinde konuşma bozukluğumu yendim. Eskiden konuşamadığım için ağlıyordum. KO-MEK sayesinde artık konuşuyorum ve gülümsüyorum. Allah buradaki hocalarımdan ve yöneticilerimden razı olsun. Burada hayatım boyunca unutamayacağım insanlar tanıdım. Yaşadığım kentte böylesine güzel bir sevgi bulamadım. Bu sevgi için minnettarım” diye konuştu.

Ayşe Köker, diksiyon derslerinin ardından KO-MEK’te bilgisayar ve drama kurslarına katıldı.

Halen drama derslerine devam eden Ayşe Hanım, sevginin bir insan üzerinde neler başarabileceğinin en güzel kanıtı olarak yaşamını sürdürüyor.
Kaynak: İHA