Kızılay'ın Yemen'e Yardımları Devam Ediyor

Genel Başkan Kerem Kınık: 'Türkiye ve Kızılay olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Acil durum yardım malzemelerinin yanı sıra insani diplomasiye de acil ihtiyaç duyulan Yemen'de acıları dindirmek için Kızılay olarak bir kez daha çağrı yapıyoruz. Herkesi Yemen yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz'

Yemen'deki insani krizin ilk günlerinden bu yana bölgede yardım çalışması yürüten Türk Kızılay, Aralık 2015'te başlattığı "Yemen'in Umuda İhtiyacı Var" kampanyasına gelen bağışlarla Yemen halkına destek olmaya devam ediyor.

Yapılan açıklamaya göre, ülkede daimi temsilciliği bulunan Kızılay'ın ülke genelindeki çalışmalarının tamamı delegasyon aracılığıyla yürütülüyor. Kızılay yardımlarının yanı sıra Türkiye'nin bölgeye yönelik yardımlarının bir kısmı da Kızılay delegasyonunca organize ediliyor.

İnsani yardım çalışmalarında ikinci aşamaya geçen Kızılay, farklı projelerle Yemen halkına destek oluyor. Yardımlar ülkedeki şartlara göre hemen her bölgeye ulaştırılmak üzere yapılırken, çatışmalardan zarar gören sosyal tesislerin kullanılabilir duruma gelmesi için de çalışma yapılıyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, olayların hemen ardından Yemen'e ilk ziyaretini Eylül 2015'te yaparken, ülkede Kızılay'ın faaliyet yürütebilmesi için çıkan onayın hemen ardından Şubat 2016'da AFAD koordinasyonunda, birçok STK'nın desteğiyle un, şeker ve diğer gıda malzemeleri ile tıbbi malzemeden oluşan 5 bin 124 ton yardım malzemesi İçel Limanı'ndan Aden Limanı'na sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Umudu Ol" çağrısının ardından düzenlenen kampanya kapsamında içerisinde gıdanın yanı sıra sağlık malzemesi ve sahra hastanesinin de bulunduğu 11 bin ton insani yardım malzemesi gemiyle bölgeye gönderilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Yemen'deki insani krize bir an önce çözüm bulunmasının sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra devletlerin de meselesi olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Kızılay olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Başkan yardımcısı olduğumuz Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu da Yemen konusuna odaklanmış durumda. Desteğin artması şart. Acil durum yardım malzemelerinin yanı sıra insanı diplomasiye de acil ihtiyaç duyulan Yemen'de acıları dindirmek için Kızılay olarak bir kez daha çağrı yapıyoruz. Herkesi Yemen yardım kampanyamıza destek olmaya davet ediyoruz."

Kızılay'ın Yemen'de yürüttüğü insani yardım çalışmalarına destek olmak isteyenler, bankalardaki Türk Kızılay bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarından, PTT işlem merkezlerinin 2868 numaralı Türk Kızılayı posta çeki hesabından, www.kizilay.org.tr üzerinden, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki Kızılay şubelerinden bağış yapabiliyor. Tüm operatörlerden "YEMEN" yazıp 2868'e göndererek, 10 liralık bağış da yapılabiliyor.

Kaynak: AA