YEE Dublin'de İrtibat Ofisi Açıyor

Yunus Emre Enstitüsü, Trinity College Dublin bünyesindeki irtibat ofisini 6 Kasım'da açacak.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), dünyanın en etkin ilk 100 üniversitesi arasında yer alan Trinity College Dublin bünyesinde irtibat ofisi açacak.

Enstitüden yapılan açıklamaya göre, İrlanda'nın başkenti Dublin'deki Trinity College Dublin ile imzalanan akademik iş birliği protokolü çerçevesinde kurulması kararlaştırılan YEE irtibat ofisi 6 Kasım'da açılacak.

Dünyanın en en etkin ilk 100 üniversitesi arasında yer alan Trinity College Dublin bünyesinde kurulacak ofis, aktif olarak yapacağı Türk dili ve kültür tarihi çalışmalarıyla halkların birbirini daha yakından tanımasına imkan sağlayacak.

- "İstanbul Solistleri" Dublin'de

Dublin YEE Kürsüsü açılış programı kapsamında Türkiye’den “İstanbul Solistleri” grubu, 5 Kasım'da Trinity College’da konser verecek.

Derya Türkan, Dilek Türkan, Atilla Akıntürk, Murat Salim Tokaç ve Fahreddin Yarkın’ın yer aldığı İstanbul Solistleri grubu, Türkiye'nin ezgilerini Dublinli müzikseverlerle buluşturacak.

- Trinity College’de Türkiye Konferansı

YEE ile Trinity College Dublin arasında imzalanan protokol kapsamında her yıl gerçekleştirilmesi planlanan “Türkiye Konferansı”nın ilki de Cambridge Üniversitesinden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Kunt’un konuşmacı olarak katılacağı programla 6 Kasım'da yapılacak.

Dublin YEE, “Osmanlıda Kitap, Yazı Kültürü” konusunun işleneceği konferansla bu ülkedeki faaliyetlerine başlayacak.

YEE'nin 46 ülkede 56 kültür merkezi ve dünyanın farklı noktalarından 70 farklı üniversitede irtibat ofisleri bulunuyor.
Kaynak: AA