Türk Kökenli Vekil Alman Meslektaşının Hayatını Kurtardı

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Meclisinde kalbi duran AfD milletvekiline 15 yıl hasta bakıcı olarak çalışan Türk kökenli Milletvekili Serdar Yüksel müdahale etti. Alman milletvekili Yüksel’in kalp masajı ile hayata tutunurken, Türk milletvekili "günün adamı” ilan edildi.

Türk Kökenli Vekil Alman Meslektaşının Hayatını Kurtardı
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde aşırı sağcı AfD’nin bir milletvekili kalp krizi geçirdi. Milletvekilini SPD’li Serdar Yüksel kalp masajı yaparak hayata geri döndürdü. Milletvekili olmadan önce yaklaşık 15 yıl hasta bakıcı olarak çalışan Yüksel, AfD’li milletvekilinin hayatını kurtardı. Tecrübeli bir hemşire olan FDP Milletvekili Susanne Schneider de Yüksel’e yardımcı oldu. Yaklaşık 10 dakika sonra kendine gelen AfD’li milletvekili ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından “günün adamı” ilan edilen Serdar Yüksel, sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj ile teşekkür etti. Yüksel, “Yardım etmek benim için gayet doğal bir şey. İnsani bir görev. Burada söz konusu olan sosyal demokrat ya da AfD’li olmak değil, bir insan hayatı. Böyle durumlarda insan olarak birbirimize ihtiyacımız var. Hastanelerde çalışan binlerce insan her gün bu işi yapıyor. İnsan hayatı kurtarıyorlar gazetelere çıkmadan. Toplumsal barış için birbirimize yardım en doğal bir davranış” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA