Teknik Direktör Vural 'Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi'ni Gezdi

Teknik direktör Yılmaz Vural, Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan ve Bursa'nın fethiyle Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş hikayesinin anlatıldığı "Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi"ni gezdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile müzeye gelerek, 16 büyük tablonun sergilendiği alanı gezen Vural, 3 boyutlu panoramik resmi inceledi.

"Panorama 1326"nın müze dışında akıllı bina konseptiyle de farklı bir tarih ve kültür merkezi olduğunu anlatan Vural, müzede Osmanlı dönemini anlatan tabloları büyük bir beğeniyle incelediğini kaydetti.

"Her şey bu kadar diye düşünürken dev kürenin içine girdik. İlk birkaç saniye başım döndü." ifadesini kullanan Vural, şöyle devam etti:

"Başka bir dünyaya girmiş gibi düşünmeye başladım. Bursa'nın fetih gününü adeta yaşadık. O kadar gerçekçi bir eser olmuş ki gözünle bakıyorsun, gerçek görüyorsun, o esnada beyin devreye girip 'Hayır gerçek değil resim.' diyor. O dönemin sosyal hayatı da bizlere çok güzel mesajlar veriyor."

Vural, müzeyi yerli ve yabancı herkesin görmesi gerektiğini belirterek, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kaynak: AA