'Şanslı'nın 550 Kilometrelik Umutlu Yolculuğu

Çorum'da trafik kazasında arka 2 bacağı kullanılamaz hale gelen ve bir vatandaş tarafından sahiplenilen 'Şanslı' isimli köpek, tedavi umuduyla İçel'e gönderildi İçel Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük: '5,5 saatlik yoldan, 550 kilometrelik mesafeden, bir insanın bir buçuk yıl baktığı sakat bir köpeği düşünerek bizlere emanet etmesi gerçekten büyük bir duygu bizim için'.

Çorum'daki trafik kazasında kısmi felç olan "Şanslı" isimli köpek, bakımını üstlenen bir vatandaş tarafından tedavi edilmesi için İçel'e gönderildi.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 1,5 yıl önce trafik kazası sonucu arka 2 bacağı kullanılamaz hale gelen köpeğe, avukat Altay Uçar sahip çıktı.

Uzun süre bakımını üstlendiği ve "Şanslı" adını verdiği köpeğin sağlığına kavuşmasını isteyen Uçar, yaptığı araştırmalar sonucunda İçel Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakım Evinde benzer durumdaki hayvanlara başarılı operasyonlar yapıldığını öğrendi.

Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile irtibata geçerek destek isteyen Uçar, bir yakını aracılığıyla köpeği İçel'e gönderdi.

Ekipler tarafından sedyeyle teslim alınan ve muayenesi yapılan köpek için tedavi süreci başlatıldı.

Veterinerlik Hizmetleri Dairesi Başkanı Mehmet Cücük yaptığı açıklamada, Uçar'a yaklaşımı dolayısıyla teşekkür etti.

"5,5 saatlik yoldan, 550 kilometrelik mesafeden, bir insanın bir buçuk yıl baktığı sakat bir köpeği düşünerek bizlere emanet etmesi gerçekten büyük bir duygu bizim için. Köpek de adı gibi şanslı." ifadesini kullanan Cücük, şunları kaydetti:

"İlk olarak kaburga kısmında bir kırık, bacaklarında da kireçleme ve yine kırık olduğunu gördük. Detaylı incelemeyi röntgen sonucuna göre yapacağız. Bundan sonraki bakım süreci oldukça uzun sürecek. Başlangıçta fizik tedaviye başlayacağız. Tedavinin ne kadar süreceğini bilemiyoruz. Tedaviden bir randıman alamazsak ömür boyu bizimle burada kalacak. Yaşamını burada devam ettirecek. Tedavi olursa da ne mutlu bize. O artık bizlere emanet. İyileşme şansı biraz düşük ama biz bütün hekim arkadaşlarımız ile elimizden geleni yapacağız. 10 binde 1 ihtimal bile olsa biz o 1 ihtimali dahi göz önüne alarak tedaviye sonuna kadar devam edeceğiz."
Kaynak: AA