RTÜK, Trabzon'da İşlenen Cinsel İstismar Suçuna İlişkin Görüntülerin Paylaşılmasına Yayın Yasağı Getirdi

Trabzon’da yaşanan küçük kıza cinsel istismar suçu sonrası olaya ilişkin sosyal medyada paylaşılan video görüntülerine yayın yasağı getirildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aldığı kararla, cinsel istismar olayının görüntülerinin haber ajanslarında, yazılı ve görsel medya ile sosyal medyada yayınlanmasının yasaklandığını bildirdi.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, “Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 31/10/2018 tarihli ve 2018/2949 D.İş sayılı kararı ile; Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/16637 soruşturma dosyasına konu cinsel istismar suçuna ilişkin delil kapsamındaki CD görüntülerinin paylaşılmasının yasaklanmasına, ayrıca dosyayla ilgili olarak cinsel istismar suçuna ilişkin kamuoyuna bilgilendirme amacıyla yetkililerce yapılacak açıklama ve basın özgürlüğü kapsamında yasal sınırı aşılmaksızın basın kurumlarınca yapılacak olayın haber olarak sunulması hariç olmak üzere soruşturma ilgili gerçeğe aykırı haber, yorum ve bilgi paylaşımında bulunan şüphelinin kimliğini açık edecek yayın ve yorumda bulunan ve toplum huzurunu bozacak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik edecek, kişileri suç işlemeye teşvik edecek haber ajanslarıyla, yazılı, görsel ve sosyal medya dahil yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir. Tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara duyurulur” dendi.
Kaynak: İHA