Mersin'de Asayiş

İçel İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 22-29 Ekim 2018 tarihlerinde yapılan uygulamalarda çok sayıda şüpheli yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, jandarma ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, FETÖ/PDY ile ilişkili 1 şüpheli gözaltına alındı. Zanlı, sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ekiplerin kaçakçılıkla ilgili yürüttüğü çalışmalarda, merkez Toroslar ilçesinde bir şahsın aracında ve arazisinde yapılan aramada, 14,5 kilogram esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlı, tutuklandı.

Erdemli ilçesinde bir şahsın iş yerinde yapılan aramada 150 litre sahte içki ele geçirilirken, 1 şüpheli gözaltına alındı.

- Huzur uygulamaları

Asayiş suçlarına yönelik çalışmalarda da 24 -27 Ekim 2018 tarihlerinde çok sayıda personelin katılımıyla, "Güvenli Okul Huzur" ve "Türkiye Güven ve Huzur" uygulamaları yapıldı.

Uygulamada, 16 bin 176 kişi sorgulanırken, çeşitli suçlardan aranan 82 şüpheli yakalandı. Ekipler 2 bin 68 aracı kontrol edip, 79 sürücüye toplam 11 bin 994 lira ceza kesti. Ayrıca 4 servis aracı da trafikten men edildi.

Erdemli ilçesinde, 27 Ekim Cumartesi günü "dur" ihtarına uymayarak kaçan bir araç takip sonucu durdurulurken, araç içerisindeki 2 şüpheli gözaltına alındı. Araçta ve ikamette yapılan aramada 550 metre telefon kablosu ele geçirildi. Şüpheliler, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Jandarma trafik timleri tarafından yapılan uygulamalarda, 4 bin 773 araç kontrol edilirken, trafik kurallarına uymayan, 409 araç sürücüsüne ceza uygulandı. Ayrıca 49 araç trafikten men edilip, 4 kişinin de sürücü belgesine el konuldu.

Kaynak: AA