İstanbul'da Trafik Magandalığı Bitmek Bilmiyor

Trafik magandaları bitmek bilmiyor. Bu kez adres İstanbul’un Eyüpsultan ilçesi. Asker uğurlama bahanesiyle bir grup lüks otomobilli maganda, işlek bir caddeyi trafiğe kapatıp dakikalarca drift yaptı.

İstanbul'da Trafik Magandalığı Bitmek Bilmiyor
İstanbul Eyüpsultan’da geçtiğimiz günlerde bir grup lüks otomobilli maganda, asker arkadaşlarını uğurlamak için toplandı. Arkadaşlarını önce elleriyle havaya atan grup daha sonra en işlek caddelerden biri olan Mareşal Fevzi Çakmak Caddesini trafiğe kapattı. Ardından da magandalar sahneye çıkarak yolda duran 2 arkadaşlarının etrafında dakikalarca, “drfit” diye tabir edilen yanlama hareketi yaptı. Yolu trafiğe kestiği yetmezmiş gibi magandalar hem kendi hem de sürücülerin canını tehlikeye attı. Magandalar bu hareketleri yaptığı esnada diğerleri ise tezahürat yaptı. Ayrıca magandalar nedeniyle cadde üzerinde uzun araç kuyruğu da oluştu. Diğer vatandaşları bir an olsun umursamayan magandalar ardından toplu halde caddeden ayrıldı.

TRAFİKTE "SPİN" VE "DRİFT"E 5 BİN VE10 LİRA CEZA

Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü Trafik cezalarını artıran düzenlemelerin de yer aldığı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda halk arasında "spin" ya da "drift" denilen; el freni çekilmesi veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünü değiştiren veya kendi etrafında döndürenler için 5 bin 10 lira idari para cezası uygulanacak ve sürücü belgesi 60 gün süre ile geri alınacak. Bu kişilere, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığı takdirde sürücü belgesi iade edilecek. Ayrıca araç 60 gün süre ile trafikten men edilecek, son ihlalin gerçekleştiği tarihten geriye doğru 5 yıl içinde bu madde kapsamında sürücü belgesi ikinci kez geri alınanların sürücü belgeleri de iptal edilecek. Bu sürücüler psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığı takdirde, sürücü kurslarına katılarak tekrar ehliyet alabilecek.

Kaynak: İHA