İntikam Cinayetinde Sanığın Savcılık İfadesi Ortaya Çıktı

Beylikdüzün’de beş yıl önce ağabeyi manken ve oyuncu Halit Arslan’ı öldüren ve daha sonra tahliye olan Emre Solan’ın ölümüne ilişkin olayda tutuklanarak cezaevine gönderilen Mehmet Ali Arslan’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Arslan ifadesinde, “Kan gütme gibi bir husus söz konusu değildi. Cezaevinde olmamasına sinirlendim” dedi.

Beylikdüzün’de 24 Nisan 2013 günü Halit Arslan oturduğu sitenin otoparkında kız arkadaşına baktığı gerekçesiyle aynı sitede yaşayan Emre Solan’la tartışma sonucu bıçaklanarak hayatını kaybetmişti.

Bakırköy 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonunda Emre Solan, Halit Arslan’ı haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha sonra Sanık avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay’a giden dosya bozularak geri gönderildi. Bakırköy 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi Temmuz ayında verdiği ikinci hükümde ise Emre Solan’ın “Haksız tahrik altında yaralama sonucu meydana gelen ölüme sebebiyet verme” suçundan 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate almış ve tahliyesine hükmetmişti. Oyuncu Halit Arslan’ın kardeşi Mehmet Ali Arslan ise cezaevinden tahliye olan Emre Solan’ı öldürmüştü.

Cezaevinde olmamasına sinirlendim

Bakırköy Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadeye göre Mehmet Ali Arslan, Esenyurt’ta emlakçılık işi yaptığını ve bölgede gasp olayı sık yaşandığı için arabasında ruhsatsız bir tüfek taşıdığını söyleyerek, “Ağabeyimi öldüren Emre Solan’ı E5 yanyolda park halindeki aracının içinde gördüm ve yoluma devam ettim. Ağabeyimi öldüren bu şahsın cezaevinde olmayıp dışarıda olduğunu görünce, kullandığım ilaçların da etkisiyle çok sinirlendim. Aracımla Ataköy’e kadar gittim. Oradan Koçtaş’a girip peşinden tekrar yan yoldan girdim ve Emre’yi gördüm. Şirinevler-Ataköy metrobüs durağının yakınına doğru aracımı sürdüm. Giderken gördüğüm kişinin Emre olmamasını istedim. Aracın yanına doğru tekrar gittiğimde Emre aracın içerisinde tek başına bekliyordu. Ben hatırladığım kadarıyla 40-45 dakika kadar aracımı Emre’nin aracının yanına park edip araç içerisinde bekledim. Bir süre bu şahsın yanımdan gitmesini bekledim ancak gitmeyince saat 22.45 sıralarında kullanmış olduğum pompalı tüfeği alarak kullanmış olduğum sinir ilaçlarının da etkisiyle sürücü koltuğunda oturan Emre Solan’ın yanına gittim ve açık olan camdan kendisine bir el ateş ettim. Benim şahsı öldürmem de asla kan gütme gibi bir husus söz konusu değildir. Bir anlık sinirle bahse konu eylemi gerçekleştirdim” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA