Hemşirelerden Diyaliz Hastalarına Şarkılı Moral

Amasya'da özel bir diyaliz merkezinde görevli hemşireler, hastalara moral verebilmek amacıyla şarkı söylüyor, hastalar da şarkılara eşlik ediyor Başhemşire Yasin Göktaş: 'Onların buraya mutlu gelebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz' Hastalardan 70 yaşındaki Selahattin Karaman: 'Eskiden çile geliyordu 4 saat, şimdi neşeyle geçiyor'.

Hemşirelerden Diyaliz Hastalarına Şarkılı Moral
CİHAN OKUR - Amasya'da özel bir diyaliz merkezinde görevli hemşireler, şarkı söyleyerek hastalara moral oluyor.

Diyaliz merkezinde hastaların televizyondan müzik programlarını takip ettiklerini gören hemşireler, yaklaşık 4 saat boyunca diyalize girmek zorunda kalan hastalara moral verebilmek amacıyla onlar için şarkı söylemeye karar verdi.

Hastaların da onayını aldıktan sonra şarkı ve türküler söylemeye başlayan hemşireler, hastalardaki olumlu değişimi görünce bunu sürdürdü.

Karaoke mikrofon yardımıyla hastaların istedikleri şarkı ve türküleri seslendiren hemşirelere zaman zaman hastalar da eşlik ediyor.

Hemşireler, merkezde üç seans diyalize giren hastalara dönüşümlü olarak şarkı söylüyor.

Diyaliz merkezinin başhemşiresi Yasin Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastaların diyaliz merkezinde geçirdikleri 4 saatte çok sıkıldıklarını gördüklerini ve bunun için bir çözüm ürettiklerini söyledi.

- "Onları mutlu edebiliyorsak, bizlere ne mutlu"

Hastaların da görüşünü alarak, müzikle hastalara moral vermeye başladıklarını anlatan Göktaş, şunları dile getirdi:

"Arkadaşlarla bir tespit yapmak istedik. Dört saat boyunca hastalarımız ne yapıyor? Hepsinin önünde televizyon var, baktığımızda kendilerinin türkü dinlediklerini gördük. 'Bunu neden biz yapmayalım?' dedik. Hastalarla danışıklı olarak bir karar verdik. Hepsinin onayını aldıktan sonra, 'biz söyleyelim' kararı aldık. Bir kez denedik, daha sonra hastalarımız bunu istemeye başladılar. Onları mutlu edebiliyorsak, bizlere ne mutlu çünkü onlar bizim hem annemiz hem babamız hem kardeşimiz hepsini çok seviyoruz. Onların buraya mutlu gelebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz."

Merkezde diyaliz tedavisi gören 67 yaşındaki Emine Topal, bir yıldır diyalize girdiğini söyledi.

Hemşirelerin şarkı söylemesinin kendilerine moral verdiğini ifade eden Topal, "Çok memnunum, çok mutluyum ve huzurluyum. Günlerimiz çok güzel ve neşeli geçiyor burada. Saatin nasıl dolduğunu bilmiyoruz. Allah razı olsun bu programı yapanlardan, eskiden 4 saat nasıl geçecek diye düşünüyorduk, şimdi nasıl geçtiğini anlamıyoruz." diye konuştu.

- "Dört saat şimdi neşeyle geçiyor"

Hastalardan 70 yaşındaki Selahattin Karaman da şarkı ve türküler sayesinde diyaliz süresinin keyifli geçtiğini vurguladı.

Karaman, "Programı çok beğendim, çok neşeliyim, böyle neşe görmedim. Çok moralliyim bugün. Bizim gibi hastalara moral gerekiyor, onu da fazlasıyla arkadaşlar sağlıyor. Eskiden çile geliyordu 4 saat, şimdi neşeyle geçiyor." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA