Genç Seramikçiler Karo Yarışması'nda Ödüller Verildi

Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Katılımlı Genç Seramikçiler Karo Yarışması ödül töreni yapıldı.

Genç Seramikçiler Karo Yarışması'nda Ödüller Verildi
Bir Eylül Yerleşkesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, yarışmaya ilginin her geçen yıl arttığını söyledi.

Yarışmaya, bu yıl Türkiye, Sırbistan ve Beyaz Rusya'dan 295 sanatçının eserleriyle katıldığını ifade eden Savaş, üniversite olarak sanatın gelişmesine katkı sağladıklarını kaydetti.

Yarışmanın önemine değinen Savaş, "Bu yılki yarışmaya ülkemizdeki 26 üniversiteden katılım oldu. Üniversitemiz bilindiği üzere Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapmasında deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite. Bu üç alanda çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki yıl hem bu yarışmayı devam ettirmeyi, hem de diğer alanlarda yarışmalar düzenlemeyi amaçlıyoruz." dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İsmail Yardımcı ise katılımcılara teşekkür ederek, yarışmanın Türkiye'de alanında düzenlenen tek yarışma olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından yarışmada ödüle layık görülen eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Kaynak: AA