Cadılar Bayramı, ABD Sokaklarını Renklendirdi

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı, ABD’de sokaklarını renklendirdi.

Cadılar Bayramı, ABD Sokaklarını Renklendirdi
Hollywood’da gerçekleştirilen geleneksel Cadılar Bayramı Karnavalı’na yüz binlerce kişi katıldı.

Batı dünyası ve özellikle ABD’de önemli bir kutlama olan Cadılar Bayramı’nda yaklaşık 200 bin kişi Hollywood’da gerçekleşen karnavalda bir araya geldi. Politik figürlerden hayal kahramanlarına, fütüristik giysilerden geleneksel folklorik temalara birçok farklı ve renkli kostüm ile karnavala katılanlar, kurulan üç sahne ve ses sistemleri ile geç saatlere kadar dans etti.

Çocukların da bulunduğu ama daha çok yetişkinlere hitap eden ve bir buçuk kilometreden uzun bir alana yayılan karnaval için erken saatlerden itibaren çevre yollar kapatıldı. Batı Hollywood Belediye Başkanı John J. Duran karnaval ile ilgili olarak, “Her yıl, binlerce insan haftalar, hatta aylar öncesinden inanılmaz kostümleri tasarlamak için çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Los Angeles Bölge Şerif departmanının geniş güvenlik önlemi aldığı karnavalda hiçbir olay çıkmamasını sevindirici olarak nitelendiren Batı Hollywood Karakolundan Yüzbaşı Sergio Alano “Halk güvenliği açısından bakarsak harika bir gece oldu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA