Bursa'da Kültür Sanat

BDT, 'Üç Kağıtçı' 'Köprüdeki Adam' ve 'İstanbul Efendisi' oyunlarını, Şehir Tiyatrosu da 'Fermanlı Deli Hazretleri' eserini sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Üç Kağıtçı", "Köprüdeki Adam" ve "İstanbul Efendisi" eserlerini, Şehir Tiyatrosu da "Fermanlı Deli Hazretleri" oyununu sanatseverlerle buluşturacak.

Orhan Kemal'in yazdığı, Ersan Uysal'ın oyunlaştırdığı ve Burak Karaman'ın yönettiği "Üç Kağıtçı" oyununun dekorunu Murat Gülmez, kostüm tasarımını Medine Yavuz Almaç ve ışık tasarımını da Sinan Mahçup yaptı.

Aralarında Ali Volkan Çetinkaya, Çağrı Dulun, Acan Ağır Aksoy, Erdem Erdoğan ve Serdar Seçkin'in de bulunduğu 23 oyuncunun rol aldığı müzikli ve danslı komedi oyununda, hayatını üç kağıtçılık üzerine kuran ve gittiği yerlerde kendisini "müfettiş" olarak tanıtarak karşısına çıkan herkesi dolandıran Kudret Yanardağ'ın başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 3 Kasım Cumartesi günü de 15.00 ve 20.00 saatlerinde seyirciyle buluşacak.

- Köprüdeki Adam

Guy Foissy'nin yazdığı, Olcay Poyraz'ın Türkçe'ye çevirdiği "Köprüdeki Adam" oyununun yönetmenliğini Ezgi Yentürk, ışık tasarımını Ali Karaman, dekor ve kostüm tasarımını da Gözde Yavuz yapıyor.

Kemal Okur, Serap Uluyol Karanfilci ve Sahil Cem Şener'in rol aldığı oyun, bugün, yarın ve 3 Kasım Cumartesi saat 18.00'de Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

- İstanbul Efendisi

Musahipzade Celal'in yazdığı, Baki Erdi Mamikoğlu'nun yönettiği "İstanbul Efendisi"nin dekoru Özlem Karabay, giysi tasarımı Funda Çebi, ışık tasarımı ise Yakup Çartık'a ait.

Aralarında Bora Özkula, Belgin Bilgin, Işıl Öztürk, Cenk Turan ve Salih Salcan'ın da bulunduğu çok sayıda sanatçının rol aldığı oyunda, bütün esnafı kulağından mıhlayan, ipe dizen, falakaya yatıran Müneccimbaşızade İstanbul Kadısı Savleti Efendi'nin, kızı Esma'yı evlendirmeye çalışırken başından geçenler konu ediliyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 6 ve 7 Kasım'da saat 20.00'de sahneye konulacak.

- Fermanlı Deli Hazretleri

Bursa Şehir Tiyatrosu ise yeni sezonda "Fermanlı Deli Hazretleri" oyununu sahneleyecek.

Musahipzade Celal'in yazdığı oyun Şehir Tiyatrosu'nun usta sanatçılarından Altuğ Görgü'nün yönetmenliğinde sahneye taşındı. Oyunun müziklerini Murat Gedikli, koreografisini Ziver Armağan Açıl, kostüm düzenlemesini Tülay Kale ve dekorunu da Uğur Çakmak yaptı.

Murat Liman, Müge Açıkdüşünenler, Eren Topçak ve Serdar Soyer'in de aralarında bulunduğu 18 kişinin rol aldığı oyunda, Osmanlı döneminde vekilharç katibi olan Musa Efendi'nin padişahın fermanıyla darağacına giderken asıldığı ağacın ağırlığına dayanamaması sonucu ölümden kurtulması ve şaşkınlığından delirip tımarhaneye düşmesi anlatılıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde bugün ve yarın saat 20.00'de, 3 Kasım Cumartesi günü ise saat 14.00'te sahnelenecek.

Kaynak: AA