Akşam Gazetesi 100. Yılını Kutladı

İstanbul Valisi Vasip Şahin: 'Akşam Gazetesi hamdolsun aynı çizgisini sürdürüyor. Millet olma, millet kalma ve bu ülkeyi daha ileriye taşıma noktasında medya üzerine düşen sorumlulukları, belki en güzel ifade edildiği örneklerden biri Akşam Gazetesi. Akşam Gazetesi'nin 100. yılını tebrik ediyorum' Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu: '16 Temmuz'da atmış olduğumuz manşet de bunun en büyük göstergesidir. 'Alçaklar, bu millet size teslim olmaz' dedik. Bu millet terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmayacak. Kararlılıkla aynı dik duruşla devam edecek'

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Akşam Gazetesi hamdolsun aynı çizgisini sürdürüyor. Millet olma, millet kalma ve bu ülkeyi daha ileriye taşıma noktasında medya üzerine düşen sorumlulukları, belki en güzel ifade edildiği örneklerden biri Akşam Gazetesi. Akşam Gazetesi'nin 100. yılını tebrik ediyorum." dedi.

Akşam Gazetesi'nin 100. yılı kapsamında düzenlenen ve 29 Ekim'de kapılarını ziyaretçilere açan "100 Yıl 100 Manşet" temalı serginin resmi açılış töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşti.

Törende konuşan Vali Şahin, "Bugün burada bir köklü kurumumuzun, Akşam Gazetesi'nin 100. yılının idrakine şahit oluyoruz. Kurumların kökü ne kadar derine dalıyorsa, istikbale yürüyüşü de o kadar güvenli, verimli ve bereketli olur. Bu kurumlardan biri de Akşam Gazetesidir." dedi.

Şahin, gazetenin, milletin kurtuluş mücadelesinin verildiği günlerde, milletin milli şuurunu yükseltmek ve mücadele azmini desteklemek azmiyle, misyonuyla kurulduğunu anlattı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Akşam Gazetesi hamdolsun aynı çizgisini sürdürüyor. Millet olma, millet kalma ve bu ülkeyi daha ileriye taşıma noktasında medya üzerine düşen sorumlulukları, belki en güzel ifade edildiği örneklerden biri Akşam Gazetesi. Akşam Gazetesi'nin 100. yılını tebrik ediyorum. Daha nice yüzyıl, bu ve benzeri, kurumlarımız ve basın kuruluşlarımız millet olunma ve kalma yolunda çok kıymetli emekler verecekler. Devamını diliyorum. Hem de bir örneklik teşkil etme noktasında genç kuşaklara yön ve yol göstermiş olacaktır. Tekrardan tebrik ediyorum ve başarıların devamını diliyorum."

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu da yönetimlerinde Akşam Gazetesi'nin milli ve yerli duruşundan hiçbir zaman taviz vermeden devam ettireceğini söyledi. Besin kaynaklarının millet olduğunu ifade eden Kelkitlioğlu, "16 Temmuz'da atmış olduğumuz manşet de bunun en büyük göstergesidir. 'Alçaklar, bu millet size teslim olmaz' dedik. Bu millet terör örgütlerinin hiçbirine teslim olmayacak. Kararlılıkla aynı dik duruşla devam edecek. Katılımınız için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Şahin, Kelkitlioğlu protokol üyeleriyle 100. yıl için hazırlanan pasta kesimi gerçekleştirildi. Cumhuriyetin ilk yıllarına tanıklık etmiş olan Akşam'ın "100'üncü Yıl 100 Manşet" sergisinin de resmi açılışının gerçekleşmesinin ardından, davetliler sergiyi gezdi.

-"100'üncü Yıl 100 Manşet" sergisi

Akşam Gazetesi kuruluşunun 100. yılına özel, yüz yıllık tarihini anlatan bir çalışma gerçekleştirdi. 1. Dünya savaşından Cumhuriyet'in kuruluşuna, Hitler'in Almanya'sından ilk atom bombasına, Kore Savaşından Ay'a ilk yolculuğa, İran devriminden Çernobil faciasına, 12 Eylül darbesinden 15 Temmuz darbe girişimine yüz yıllık Türkiye ve dünya tarihine ayna tutan bir sergi 12 Kasım'a kadar Cemal Reşit Rey konser salonunda ziyaretçilere açık olacak. Sergide doğduğu 1918 yılından 15 Temmuz darbe girişiminde millet iradesine sahip çıktığı tarihi manşetlerine kadar pek çok siyasi, ekonomik, askeri ve sosyal olay yer alıyor.

Kaynak: AA