Türkiye'deki İş Fırsatları Yabancı Girişimcilere Anlatıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 20'ncisi gerçekleştirilen "Türkçe Konuşan Girişimciler" programı kapsamında 21 ülkeden 50 girişimci Tekirdağ'da iş insanlarıyla bir araya geldi.

Sanayi, tarım, inşaat, gıda, eğitim, otomotiv, mobilya, bilişim ve tekstil gibi farklı iş kollarıyla ilgilenen yabancı girişimciler Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı konumundaki Tekirdağ'da iş insanlarıyla buluşup, kent ekonomisi ve karşılıklı yatırım konuları hakkında bilgi aldı.

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıda konuşan, TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, girişimcileri Türk iş adamları ile buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Artık ülkelerin değil şehirlerin markalaştığını ifade eden Günay, "Dilde, fikirde ve işte birlikteliğin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bakın, dünyada yeni 2 önemli trend var. Birincisi şehirler artık ülkelerin önüne geçti. Ülkeler değil, şehirler marka haline geliyor. Bir milyonun üzerinde nüfusu olan şehir sayısı 1950'lili yıllarda 77 iken bugün 436'ya yükseldi. Şehirler birbiriyle yarışıyor. Buna dikkat edin." diye konuştu.

ABD Merkez Bankansı'nın son dönemde aldığı kararların ticareti azalttığını aktaran Günay, şunları kaydetti:

"ABD Merkez Bankası'nın son dönemde aldığı kararlar. ABD Merkez Bankası faizleri artırınca dolaşımdaki para azalıyor. Düşürünce dolaşımdaki para artıyor. Para az olunca iş yapma ve ticaret yapma şansı yükseliyor. 2008’deki krizde ABD sıfır faizle para dağıttı ama şimdi tekrar parayı sıkılaştırdı. Bu da ticaret yapmanın önündeki engellerden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Türk girişimcileri ulusal ve uluslararası yaptıkları girişimlerle dünya ile rekabette avantajlı tarafta yer alıyorlar, inanıyoruz ki almaya da devam edecekler. Bizler, meslek odası yetkilileri olarak, iş insanları olarak da her zaman gençlerimizin, girişimcilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Toplantı sonunda katılımcılara yöresel hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA