TKDK, Biga Fuarı'na Katıldı

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü, bu yıl 12.'si düzenlenen Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nda stant açtı.

TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6. kez katıldıkları fuarın yararlı geçtiğini söyledi.

Fuarda, kurum olarak sağladıkları destekleme programlarının tanıtımını yaptıklarını belirten İskender, "Katılım oldukça güzeldi. Farklı yatırımcılar ve çiftçilerimizden değişik proje fikirleri aldık. Tabi ki şu an mali destek programımız açık değil. Şu dakika itibariyle yıl başına doğru tekrar mali destek programımız açılacak. Bunlarla ilgili proje fikirlerini değerlendirme şansımız olacak. İnşallah bunların zamanı geldiğinde projelere dönüşmesini istiyoruz." diye konuştu.

İskender, "IPARD II Programı" üçüncü başvuru çağrı dönemi, "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri" kapsamında başarılı bulunan ve desteklenecek 20 projelerinin bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Hibe almaya hak kazanan projelerden üçü ile sözleşme imzalanmış olup diğer projeler ile önümüzdeki günlerde sözleşme yapılması planlanmaktadır. TKDK Çanakkale İl Koordinatörlüğüne sunulan projeler arasında 8 adet kırsal turizm başlığı altında otel ve pansiyon projesi ve 1 adet mesire alanı, yöresel ürünler başlığı altında 2 adet zeytinyağı kapasite artış ve modernizasyonu projesi, 3 adet zeytinyağı üretim tesisi, 1 adet közleme ve turşu imalatı tesisi ve 1 adet organik ürünler projesi, 1 adet makine parkı projesi, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği başlığı altında 1 adet lavanta köyü projesi, 1 adet mantar yetiştiriciliği projesi ve 1 adet arıcılık projesi yer almaktadır. Hibe almaya hak kazanan 20 projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 24 milyon civarında olmakla birlikte faydalanıcılara ödenmesi planlanan destek ise yaklaşık 11,5 milyondur."

Kaynak: AA