Siirt Valisi Atik 'UYUMA'yı Tanıttı

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA) Projesini test etti.

Siirt Gazeteciler Derneğince (SGD) Tillo Tabiat Parkı'ndaki restoranda düzenlenen kaynaşma etkinliğine katılan Vali Atik, huzurlu ve güvenli bir yaşam için devletin her türlü imkanı seferber ettiğini söyledi.

Terörle mücadelenin yanında uyuşturucu ve diğer suçlarla mücadelenin de önemini anlatan Atik, bu kapsamda hayata geçirilen UYUMA Projesi hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Atik, UYUMA mobil uygulaması sayesinde uyuşturucuyla mücadelede yeni bir ihbar ayağı oluşturulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız bu uygulama ile çok kısa süre içerisinde gerekli ihbarda bulunabiliyor. Ekipler 1,5 dakika içerisinde geri dönüş sağlıyor. Uygulamanın belirlediği konum sayesinde en yakın yerdeki polis veya jandarma ekipleri olaya müdahale etme şansı elde ediyor. 155 Polis İmdat hattında olduğu gibi bu uygulama ile yapılan ihbarlar da tamamen gizli tutuluyor."

Açıklamanın ardından telefonundaki uygulama ile "Beni arar mısınız?" mesajı gönderen Vali Atik, 1,5 dakika içerisinde 155 Polis İmdat hattından telefonla arandı. Atik de görevliye test amaçlı mesaj gönderdiğini belirterek, iyi çalışma dileğinde bulundu.

Etkinliğe, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kızılay, Tillo Kaymakamı Erkan Savar, SGD Başkanı Atilla Durak ile basın mensupları katıldı.

Kaynak: AA