'Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele' Projesi

Ordu Valisi Seddar Yavuz, "Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele" (ÖNEM) projesine ilişkin, "Herhangi bir çocuğumuz bağımlılığa kapılmadan ya da duygu-durum bozukluğuna düşmeden bir tedbir alabilirsek, görevimizi daha iyi yapmış oluruz." dedi.

Vali Yavuz öncülüğünde başlatılan, Ordu'da öğrenim görmekte olan dezavantajlı ve risk altındaki çocuklara "Hayat özünde güzeldir" fikri aşılanarak gönüllerine dokunmak, oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla yapılan projenin, "2. Uygulama Dönemi Açılış ve İl Yürütme Kurulu Toplantısı" gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonundaki programda konuşan Yavuz, dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşümün aynı zamanda değerleri de aşındırdığını söyledi.

Projeyi, 2009 yılında İstanbul'da Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına atandığında başlattığını anlatan Yavuz, daha sonra Vali olarak görev yaptığı Uşak ve Muş'ta, geçen yıl da Ordu'da uygulanmaya soktuğunu belirtti.

Yavuz, önemli olan risk oluşmadan riski önlemek olduğuna işaret ederek, "Risk oluştuktan sonra çözüm üretmek, netice alabileceğiniz bir husus değildir. Diyelim ki, bir trafik tedbiri alacaksınız beş kişi öldükten sonra 'tüm tedbirler alınmıştır' diye kamuoyuna açıklama yapmak doğru olmaz. Herhangi bir çocuğumuz bağımlılığa kapılmadan ya da duygu-durum bozukluğuna düşmeden bir tedbir alabilirsek, görevimizi daha iyi yapmış oluruz." diye konuştu.

- "Ulaşamadığımız her bir insan bizim için kayıp"

Toplumun tüm kesimlerinin bu projeye sahip çıkmasının fevkalade önemli olduğunu ifade eden Yavuz, şunları kaydetti:

"Başta Valiliğimiz, kaymakamlarımız, büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerimiz, bu projeyi kendi projeleri gibi sahiplenmeli. Çünkü herhangi bir çocuğumuz suç işlediğinde ya da madde kullandığında, bu çocuğumuzu tekrar topluma kazandırabilmek için ödediğimiz toplumsal maliyeti hesaplamak herhalde pek mümkün olmuyor. O yüzden her bir çocuğumuzun değerli olduğunu, ulaşamadığımız her bir insanın bizim için kayıp olduğunu ve en önemlisi de bu çağın yalnızlık duygusuna bir çare üretmemiz gerektiğini hepimiz hatırlamalıyız."

- Projenin herkesin desteğine ihtiyacı var

Yavuz, söz konusu proje kapsamında kentte bin 46 hami olduğunu aktararak, "Bin 46 haminin olması önemli bir rakam. Halkımızdan da destek isteyeceğiz. Bu sene önce Orduluların önüne daha iyi fikir, daha iyi projeler koyacağız. Kaymakamlarımızı, belediye başkanlarımızı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimizi, proje koordinatörlerini, sivil toplum kuruluşlarımızı, iş adamlarımızı herkesi bu projeye destek olmaya, bir denizyıldızının elinden tutmaya, onu hayata döndürmeye davet ediyoruz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinasyon Öğrenme Merkezinden Sibel Öztürk de projenin birinci dönem uygulama sonuç raporu hakkında bilgi verdi.

Toplantı, projeye ilişkin tanıtım filminin izlenmesiyle son buldu.

Kaynak: AA