'MHP'nin Vereceği En Son Kararı Bekliyorum'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz: '(CHP veya İYİ Parti'den adaylık iddiası) Bana teklif gelmedi mi? Elbette geldi o sözü edilen partilerden ama benim şu an onlarla ilgili herhangi bir yaklaşımım ve düşüncem de yok' 'Sonuna kadar MHP'nin vereceği en son kararı bekliyorum, çünkü gerçekten bu kadar yıldan sonra sizin bir çerçeve içerisinden çıkıp başka bir çerçeve içerisine girmeniz gerçekten çok zor bir karar. Ama ben sonuna kadar MHP'nin vereceği en son kararı düşünüyorum'

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, CHP veya İYİ Parti'den adaylığına ilişkin iddialar üzerine, bazı teklifler aldığını belirterek, "Sonuna kadar MHP'nin vereceği en son kararı bekliyorum, çünkü gerçekten bu kadar yıldan sonra sizin bir çerçeve içerisinden çıkıp başka bir çerçeve içerisine girmeniz çok zor bir karar. Ama ben sonuna kadar MHP'nin vereceği en son kararı düşünüyorum." dedi.

Kocamaz, Kanal 33 televizyonunda konuk olduğu "Duygu Canova ile Günebakış" adlı programda yaptığı konuşmada, İçel'in adını dünyaya duyurmak adına yoğun bir çaba gösterdiklerini söyledi.

Yerel seçimler öncesi birçok proje için vatandaşlara söz verdiklerini aktaran Kocamaz, bu sözlerinin arkasında durarak kente hizmet ettiklerini ifade etti.

Belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Kocamaz, başlattıkları birçok projenin devam ettiğini ifade etti.

Her zaman kent için çalıştığını vurgulayan Kocamaz, "Biz belediye başkanı olsak da olmasak da sonuna kadar bu kentin hizmetinde olacağız. Problemlerin çözümünde her zaman aktif rol alacağız." ifadesini kullandı.

Kocamaz, adaylıkla ilgili sürecin sorulması üzerine ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne düşündüğünü bilemediğini ifade etti.

Yaşanan süreçte bir kırgınlığı olduğunu ifade eden Kocamaz, "Benim kırgınlığım benim aday yapılmamam değil, yönteme kırgınlığım var. En azından önceden bana haber verilir ve ben de kendimi buna göre hazırlayabilirdim ama 25 yılık hizmeti bir anda bir boş çuval gibi kenara atmanın insanlarda gönül kırgınlığı oluşturmaması mümkün değil. Bunu ancak yaşayan bilir. Bunun için herkesi empati yapmaya davet ediyorum." dedi.

Kamuoyunda CHP ve İYİ Parti çatısı altında adaylığının konuşulduğunun belirtilmesi üzerine Kocamaz, şu an İçel genelinde partili ve partisiz herkesin bir şeyler söylediğini ifade etti.

İddialarla ilgili hiçbir resmi açıklamanın ve görüşmenin olmadığının altını çizen Kocamaz, "Bana teklif gelmedi mi? Elbette geldi o sözü edilen partilerden ama benim şu an onlarla ilgili herhangi bir yaklaşımım ve düşüncem de yok. Şu an için bu konuda verilmiş bir karar da yok. Diğer partiden de tepeden olmasa da tabandan bir tazyik var ama ben şu anda beklemedeyim. Sonuna kadar MHP'nin vereceği en son kararı bekliyorum, çünkü gerçekten bu kadar yıldan sonra sizin bir çerçeve içerisinden çıkıp başka bir çerçeve içerisine girmeniz gerçekten çok zor bir karar. Ama ben sonuna kadar MHP'nin vereceği en son kararı düşünüyorum. Çünkü bugünlere kolay gelinmedi." diye konuştu.

Kocamaz, partili veya partisiz herkesin kendisine yapılanları haksızlık olarak gördüğünü sözlerine ekledi.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 Eylül'de yapılan İçel Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısındaki konuşmasında, gelecek yerel seçimlerde yeniden aday olup olmamayı düşüneceğini, bu konuda kafasının karışık olduğunu söylemişti.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise belediye personeliyle bir araya geldiği toplantıda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından İçel Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterildiğini açıklamıştı.
Kaynak: AA