'İnsan Ve İletişim' Konferansı

Polis Başmüfettişi Ahmet Sula: 'Yedi düvele karşı sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir mücadele veriyoruz. O yüzden bizler yarına nasıl daha şuurlu hazırlanırsak, bu bedenin üzerine hangi elbiseyi giyersek hakkını veririz. Algı ve hakikatin iyi idrak edilerek, anlaşılması gerekir'

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, "İnsan ve İletişim" adlı konferansta hukuk öğrencileriyle bir araya geldi.

Polisliğin yanı sıra sanata da gönül veren Sula, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında öğrencilerle buluştu.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde yaşananlar ve insan ile hayvanlar arasındaki duygusal bağları anlatan video gösterimi yapıldı.

Ahmet Sula, "Gençlik, Şuur ve Özgüven" konusunda yaşadığı tecrübeleri aktardığı konuşmasında, "15 Temmuz'a dair hafızama kazıdığım şu olmuştur. O gece değil Türk tarihinin, Türk İslam tarihinin, hatta insanlık tarihinin kırılma gecesiydi." dedi.

Ülkenin çok önemli bir noktada olduğunu belirten Sula, şöyle konuştu:

"Yedi düvele karşı sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bir mücadele veriyoruz. O yüzden bizler yarına nasıl daha şuurlu hazırlanırsak, bu bedenin üzerine hangi elbiseyi giyersek hakkını veririz. Algı ve hakikatin iyi idrak edilerek, anlaşılması gerekir. Önemli olan kendini tanımaktır. Eğer kendimi tanırsam bana ne derlerse desinler hiç umurumda olmaz. Bunun için evvela kendimizi tanımamız gerekir. İnşallah sizlere anlattıklarımla faydalı olurum. Eğer hayata dair bir derdiniz ve sorunuz yoksa, giderken götüreceğiniz tek şey bedeniniz olur. İmajlarımız ve görünümlerimiz aslında bize lazım olan şey değildir. Biz o imajın içindeki kişileriz. Kişiliğimiz ve benliğimiz dışındaki her şey argümanlarımızdır."

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraktar da "Sizleri hayatın içerisindeki insanlarla tanıştırıp, sizlerin bu insanlardan bir şeyler almanızı arzu ediyoruz." diye konuştu.

Etkinlik, öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: AA