İlköğretim Okulunda Trafik Eğitimi

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde ilköğretim öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

Kınık Köyü İlköğretim öğrencilerine jandarma trafik ekipleri tarafından "Bu yolda birlikteyiz" konulu trafik eğitimi verildi.

Okul salonunda gerçekleştirilen, Bilecik Valiliği, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca ortaklaşa düzenlenen eğitimde, öğrencilere temel trafik kuralları anlatıldı.

Trafik işaret ve levhaları, kazalarda emniyet kemerinin önemi ve seyir halinde cep telefonu ile konuşma gibi konuların ele alındığı seminerde, öğrencileri kaza görselleri ile bilgilendiren Jandarma Trafik Kıdemli Başçavuş Muhammed Kır, "Ülkemizin en önemli meselelerinden biri trafik kazalarıdır. İnsandan kaynaklanan kazaları bitirmek amacıyla bugünün çocukları, yarının büyükleri olan ilköğretim öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle gelecekte birçok kazanın önüne geçmiş olacağız.'' diye konuştu.

Eğitim sonunda tüm çocuklara yolculuk esnasında hata yapan anne babalarını uyarmaları için kırmızı düdük dağıtıldı.Kameralarca kaydedilen kazalar da izletilerek, kural ihlallerine dikkat çekildi.

Kaynak: AA