Gül Baba Türbesi açıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gül Baba Türbesi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Gül Baba Türbesi açıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Gelecek asırlarda da Gül Baba manevi mirası ile iki ülke dostluğunun nişanesi olmaya devam edecek' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Budapeşte'de Gül Baba Türbesi'nin açılışını gerçekleştirdi. Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın da açılış katıldığı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gül Baba 477 yıl önce bu tepede şehadete ulaşmıştır. Aradan geçen 5 asra rağmen bu büyük zat unutulmamıştır. Bugün Gül Baba'nın temsil ettiği değerler onun şahsı manevisinde sembolleşen hasletler daha çok önem kazanmıştır' dedi.

Gül Baba isminin bugün vefa, cesaret, adalet, saygı ve sevgi gibi değerlerle özdeşleştiğini kaydeden Erdoğan, 'Zamana meydan okuyan bu türbeye bize sadece ortak tarihimizi hatırlatan bir ata yadigarı olarak bakamayız. Gül Baba geçmişten daha çok bugünle ve gelecekle ilgilidir. Gül Baba kendisini ziyaret edenlere adeta tarihin derinliklerinden seslenerek insanlığın bekasını farklı kültürler arasında karşılıklı saygı, anlayış ve dostluktan geçtiğini hatırlatır. Gül Baba sevginin nefrete, barışın çatışmaya, dayanışmanın bencilliğe galebe çalmasının da sembolüdür' ifadelerini kullandı.