GÜ'de Akademik Yıl Başladı

Giresun Üniversitesinde (GÜ) yeni akademik yıl, törenle başladı.

GÜ'de 2018-2019 akademik yılınını başlaması dolayısıyla Güre Yerleşkesindeki rektörlük binasında açılış töreni düzenlendi.

Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin, dünyada yaklaşık bin yıla yakın bir zamandır bilimsel bilginin üretildiği ana kurumlar olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gerek küresel güç olma, gerekse 21. yüzyıl hedeflerine ulaşabilmesi için nitelikli insan gücünün yetiştirilmesinde Giresun Üniversitesinin önemli rol üstleneceğini ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:

"Giresun Üniversitesi de kurulduğu günden itibaren ilimizin ve ülkemizin kültürel, ekonomik, bilimsel alanda gelişmesine ciddi katkılar yapmış bir bilim yuvasıdır. Bugün tüm dünyada üniversitelerin birinci görevi olarak gösterilen öğretim faaliyetinin asli unsurları hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Bizler heyecanımızı hiç kaybetmeden ve hiç yorulmadan, ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Her öğrencinin bir öğretmen her öğretmenin de bir öğrenci olduğunu aklımızdan çıkarmadan bir yandan sahip olduğumuz birikimi öğrencilerimize aktarmaya gayret ederken bir yandan da kendimizi yenilemeye ve geliştirmeye devam edeceğiz."

Coşkun, üniversiteye yeni katılan öğrencilere de seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

"Öncelikle, gösterdiğiniz üstün bir başarı ile üniversitemizi seçmiş olmanız bizim için bir onurdur. 2018-19 akademik yılının açılışını yaptığımız bu günde, sizlerin gelecek günlere ait hedeflerinizi belirleyerek size sunulan imkanların karşılığı olarak daha çok çalışmanızı rica ediyorum. Üniversite yıllarının hayatınızın en değerli ve en güzel günleri olduğunu unutmayın."

Kaynak: AA