Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Akıncı Açıklaması

'Yerli üreticinin desteklenmesine ve üretimin artırılmasına yönelik atılacak tüm adımlar, ülke hayvancılığının gelişimine katkı sağlayacaktır'.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, "Yerli üreticinin desteklenmesine ve üretimin artırılmasına yönelik atılacak tüm adımlar, ülke hayvancılığının gelişimine katkı sağlayacaktır." dedi.

GTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akıncı, kentteki canlı hayvan üreticilerinin sektör temsilcileriyle borsa binasında görüştüğü toplantıda, canlı hayvan üreticilerinin yaşadıkları sorunları yakından takip ettiklerini belirtti.

Borsanın ilgili meslek komitesi ve meclis üyelerinden gelen talepler doğrultusunda sektörde yaşanan sorunları bir rapor haline getirdiğini aktaran Akıncı, şunları kaydetti:

"Üreticilerimizin sorunlarının çözümü noktasında çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız raporu TOBB aracılığıyla ilgili bakanlıklara sunduk. Yerli üreticinin desteklenmesine ve üretimin artırılmasına yönelik atılacak tüm adımlar, ülke hayvancılığının gelişimine katkı sağlayacaktır."

Canlı hayvan üreticileri de et ithalatından ve yem girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı yaşanan sorunları dile getirdi.

Toplantıya, Gaziantep Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ömer Çetiner, GTB Meclis üyeleri Mevlüt Polat, Orhan Çetin ve ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA