Ferizli Yeni Spor Tesisine Kavuştu

Ferizli ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Ferizli Belediyesi tarafından hayata geçirilen futbol sahası açıldı.

Açılışta Ferizli’de farklı spor branşlarda eğitim alan çocuklar hünerlerini gösterdi.

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, günün anısına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na forma takdim etti.

Başkan Toçoğlu, burada yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını söyledi.

Spor tesisleriyle gençlere spor yapabilecekleri alanlar kazandıracaklarını belirten Toçoğlu, "Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Sakarya’da da spor alanlarında ciddi bir gelişme var. Bugün bu güzel tesisin açılışında olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu sentetik tesisler spor yapmaya çok müsait. Bu güzel tesislerde kardeşlerimiz kendilerine yakışır bir şekilde sporunu yapacak. Tekrardan tesisimizin şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu ise, her sporcunun böyle güzel tesislerde spor yapmak isteyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Umuyorum ki bu tesis güzel hizmetler verir. Ülkemizin spor alanında daha iyi yerlere gelmesi için gençlerimizin burada spor yapması ve bizleri temsil etmesi çok önemli. İnşallah ülkemizden başarılı sporcular çıkar ve ay yıldızlı formamızı terletirler. Bu gibi tesislerin fazlalaşması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah Rabbim bizlere de bu gibi tesisleri açmayı nasip eder."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel de, kentte son dönemlerde gerek sportif faaliyetler gerekse tesisleşme adına önemli mesafeler kaydettiğini belirtti.

Ferizli sahasının tamamlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade eden Çelikel, "70’e 105 ebatlarında FİFA onaylı 4 sıra koşu parkurlu sentetik zeminli saha soyunma odaları hizmet binası 500 kişi kapasiteli üstü kapalı tribünü ile modern ve kullanışlı bir hale getirdik." dedi.

Açılışa, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, ilçe belediye başkanları, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları yer aldı.

Kaynak: AA