FECC Toplantısı Yalova'da Düzenlenecek

Gelecek yıl 1018 Haziran'da yapılacak toplantıya yoğun katılım bekleniyor.

Yalova Belediyesi tarafından Avrupa Karnavallar Şehirleri Federasyonu (FECC) toplantısının 10-18 Haziran 2019 tarihlerinde Yalova'da düzenleneceği bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Yalova Folklor Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı (YAFEM) ve FECC Türkiye Temsilcisi Özer Koyuncu'nun Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret ettiği kaydedildi.

Koyuncu'nun söz konusu ziyarette FECC'in Bosna-Hersek Cumhuriyeti'nde gerçekleştirdiği genel kurulun ardından düzenleyeceği toplantıyı Yalova'da yapacağını dile getirdiği belirtildi.

Yalova Belediyesinin destekleriyle 2019 yılında yapılacak toplantı için İtalya'nın Verona şehriyle yarışıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Koyuncu, toplantının Yalova'da gerçekleşmesi için uzun süredir büyük çaba sarf ettikleri vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bosna-Hersek Cumhuriyetinin Mostar ve Caplinjia kentlerinde gerçekleşen ve 2019 yılı için planlanan toplantı için iki aday vardı. Bunlardan biri İtalya'nın Verona şehri ile Yalova'ydı. Bizler yaptığımız sunum, görsel tanıtımlarımız ve belediye başkanımızın iki kere üst üste yayınlanan mesajıyla ne kadar istekli olduğumuzu gösterdik. Yapılan değerlendirme ve görüşmeler sonrasında toplantının 10-18 Haziran 2019 tarihinde Yalova'da yapılmasına karar verildi. Kentimizde gerçekleşecek bu toplantıya dünyanın birçok yerinden yaklaşık 300'e yakın temsilci gelecek."

Açıklamada, Belediye Başkanı Salman'ın toplantının Yalova'ya verilmesinden dolayı mutlu olduğu kaydedilerek emeği geçenlere teşekkür ettiği aktarıldı.
Kaynak: AA