Bingöl'de Bal Dolum Ve Paketleme Tesisi Açıldı

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanlığınca kurulan bal dolum ve paketleme tesisi törenle hizmete açıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde kurulan bal dolum ve paketleme tesisinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bingöl Valisi Ali Mantı, açılışta yaptığı konuşmada, Bingöl denildiğinde akla ilk gelen ilk şeylerden birinin Bingöl balı olduğunu söyledi.

Tesisin il için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Mantı, "İnşallah bundan sonra Bingöl balı denildiği zaman kalitesi, görseli, paketlemesiyle adına layık bir şekilde ülke pazarına, hatta dünya pazarına sunulur." dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ise 2002 yılından bugüne kadar arıcılık hibe proje desteği olarak 19 milyon liralık bir kaynağın Bingöl'e aktarıldığını bildirdi.

Kentte 2007 yılından 2018 yılına kadar arıcılık tesisleri için de 3 milyon 332 bin liralık bir desteğin sağlandığına işaret eden Bahadır, şöyle devam etti:

"2009 yılında Kırsal Kalkınma Yatırım Programları kapsamında 246 bin hibe desteği alarak yapılan bal dolum ve paketleme tesisi, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliğinin kendi kaynaklarıyla teknoloji yenilemesi yapılarak yeniden hizmete sunulmuştur. Arıcılık konusunda büyük bir potansiyeli olan Bingöl'ün tarım ve havza bazlı kalkınma kapsamında arıcılık konusunda pilot il seçilmiş olması bizi memnun etmiştir."

Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer de tesisin 2009 yılı kırsal kalkınma desteğiyle yapıldığını ancak çeşitli nedenlerden dolayı bugüne kadar hizmet veremediğini söyledi.

Bal dolum ve paketleme tesisiyle Bingöllü arıcıların daha rahat bir şekilde satış yapabileceklerini ifade eden Üzeri, şunları kaydetti:

"Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği olarak son 2 yıl içerisinde mevcut eksiklerimizi giderdik ve bugün de bal dolum ve paketleme tesisini hizmete açıyoruz. Bugüne kadar bal dolum ve paketleme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayan üreticilerimiz, bu tesisle birlikte inşallah artık rahata kavuşacaklardır. Arıcılarımızın satış konusundaki sıkıntısını giderdik ve bundan sonra inşallah çok daha iyi olacaktır."

Törene, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Ayas, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA