Afyonkarahisar'da Motosikletli Polis Timleri Göreve Başladı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapacak Motosikletli Polis Timlerini göreve başladı.

2’si komiser yardımcısı 21 kişilik Motosikletli Polis Timlerinin göreve başlamasıyla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Eker, Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Şeref Karakaya ve polisler katıldı.

Dünya Motokros Şampiyonasının yapıldığı Padok alanında Emniyet Genel Müdürlüğünün onayı 4 hafta süreyle "Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitim Kursu" alan polisler, Vali Mustafa Tutulmaz’ın görev emriyle görevlerine sevk edildi.

- "Daha aktif bir polislik hizmeti verilecek"

Törende gazetecilere açıklamada bulunan Vali Tutulmaz, suç ve suçlularla daha etkin ve daha hızlı mücadele edilmeye başlandığını hatırlattı.

İl Emniyet Müdürlüğünün yeni bir hizmet anlayışını devreye soktuklarını belirten Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Artık suç ve suçluyla mücadelede daha aktif olmamız gerekiyor. Bu mantıktan hareketle 5 gün önce faaliyetlerine başlayan Yunus Timleri bu süre içerisinde önemli çalışmalara imza attı. Bu süreçte 45 maksat dışı bıçak, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, 10 tabanca ve bir miktar esrar maddesi ele geçirilmiş, aranan 2 şahısta yakalanmıştır. İnşallah bundan sonraki süreçte okul çevreleri, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda ve parklarda daha aktif bir polislik hizmeti olacak. Ekiplerimize kazasız belasız bir hizmet diliyorum. Motosiklet dikkat gerektiren bir hizmet aracıdır. Bu sebeple ekiplerimize dikkatli olmalarını hatırlatıyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

Kaynak: AA