Adıyaman'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Adıyaman'da Amatör Spor Haftası etkinlikleri düzenlenen törenle başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Yeni Mahalle Spor Salonu'nda program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra 38farklı spor branştan sporcu gösteri müsabakaları yaptı.

Açılış töreninde konuşan Adıyaman Vali Yardımcısı Ayhan Akpay, AmatörSpor Haftası'nın amaçlarına dikkat çekerek, "Sporun bir ülkedeki birleştiricigücünü hepimiz görmekteyiz. İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesindengelebilir, çocuklarımızı da zararlı alışkanlıklardan uzak tutarak, sağlıklı birernesiller olabilmelerini sağlayabiliriz. Her yaştan insanın spor yapması ve sporayeni yüzler kazandırmak amacıyla amatör spor haftası etkinlikleri kapsamındabirçok branşta sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Adıyaman Vali Yardımcısı Adem Kaya, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doçent Dr. Fatih Doğan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, spor kulübü başkanları, spor derneklerinin temsilcileri, hakemler, okul müdürleri, sporcular, gençler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA