Viranşehir'den Kısa Kısa

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, eski askerlik şubesi hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Dereci, yaptığı açıklamada, Kışla Mahallesi'ndeki tarihi binanın bir süre önce Viranşehir Devlet Hastanesine tahsis edildiğini hatırlattı.

Binanın uzun yıllar askerilik şubesi olarak hizmet verdiğini anımsatan Dereci, askerlik şubesinin hükümet konağına taşınmasının ardından atıl kalan binanın toplum ruh sağlığı merkezi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

İncelemede Kaymakam Dereci'ye Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi İlhan Erkan eşlik etti.

- Alışveriş merkezleri denetlendi

Viranşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin alışveriş merkezlerinde denetim yaptığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, zabıta ekiplerinin alışverişi merkezi, market ve bakkallarda fiyat etiketleri ve yerli malı damgası kontrolü yaptığı belirtildi.

Halkın sağlığı ve zarar görmemesi için denetimlerin sıklaştırıldığı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Satılan ürünlerde meydana gelen dalgalanmalara karşı denetimlerimizi arttırdık. Market raflarındaki ürünlerin satış fiyatı, birim fiyatlarının yanı sıra birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih ile malın nerede üretildiğini kontrol ediyoruz. Denetimlerde aksaklık varsa tutanak tutarak, Ticaret İl Müdürlüğüne gönderiyoruz. Ürünlerin son kullanma tarihlerini de kontrol ediyoruz. Tarihleri geçmiş ürünler hakkında tutanak tutup cezai işlem uyguluyoruz. Amacımız vatandaşımızın doğal ve yerli ürünleri tüketmesi. Fiyat farklılıklarının önüne geçmek amacıyla denetimlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın fiyatlara bakarak aldanmaması. Raftaki fiyatla kasadaki fiyat arasında farklılık olduğu zaman tüketicimiz 0414 511 73 55 nolu telefonu arayarak şikayetini bildirebilir."

Kaynak: AA