Van'da Altyapı Çalışmaları

Van Büyükşehir Belediyesi, İstasyon Caddesi'nde altyapı çalışması yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, merkez 3 ilçe başta olmak üzere kent genelinde yol ve asfalt çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, Tuşba ilçesinde Tren Garı'nın da üzerinde bulunduğu İstasyon Caddesi'nde başlattığı çalışmaları tamamladı.

Sıcak asfalt çalışmasının yapıldığı caddede, altyapı da baştan sona yenilenerek cadde ilk kez yaya yolu ve kaldırıma kavuştu.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ülker Cem Kaplan, buradaki çalışmanın, hem mahalle sakinleri hem de demir yolu ile ülkeye gelen İranlı turistler açısından önemli olduğunu söyledi.

İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde eş zamanlı olarak başlattıkları yol ve asfalt çalışmaların devam ettiğini belirten Kaplan, "Amacımız hem mahallemizi güzelleştirip daha yaşanır bir hale getirmek hem de özellikle İran üzerinden ilimize demir yolu ile gelen İranlı turistleri daha nezih bir ortamda karşılamaktır. Çalışma 3,5 kilometrelik bir alanda yapıldı. Sadece asfalt serimi yapmadık. Öncesinde gerek ilgili kurumlar gerekse bizler altyapı çalışmasını tamamladık. Cadde de yaya yolu da yaparak burayı daha kullanışlı bir hale getirdik." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Recep Kayrın ise yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kayrın, "Sayın valimizi çok seviyoruz. Kayyum olarak atandığından bu yana çok güzel hizmetler yapılıyor. İnsanlar bu hizmetleri görsün. Mahallemiz güzelleşiyor. Çocuklarımız yapılan kaldırımlarda okullarına güvenle gidebilecek." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA