Uluslararası Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi Sempozyumu

Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Antropoloji, Arkeoloji, Sanat Tarihi Sempozyumu başladı.

Antropoloji Bölümü tarafından düzenlenen sempozyumun açılış töreni, Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, yaptığı konuşmada, genç bir üniversite olduklarını ve her geçen yıl büyümeye ve gelişmeye devam ettiklerini söyledi.

Üniversiteyi yalnızca nicelik olarak değil aynı zamanda nitelik olarak da büyütmeyi hedeflediklerini belirten Baykam, "Bilimsellik açısından dünyada yer edinebilmek amacıyla gerek yayınlar, gerek sıralamalardaki ilerlemelerimizle gerçekten görünür hale geldik. Yapılan bu tür etkinlikler de gelişimimizin bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. İlginin fazla olması da bizi memnun ediyor." dedi.

Sempozyumun konusunun da oldukça geniş ve güzel olduğunu aktaran Baykam, "Sanat tarihi, arkeoloji, antropoloji bilimleri arasında multidisipliner bir yaklaşım sergileniyor. Geçmişten günümüze ciddi bir bilgi akışı var. Bu anlamda gerçekten güzel bilgilerin ortaya koyulacağı bir sempozyum olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Güler de Türkiye'de ilk kez sanat tarihi, arkeoloji ve antropoloji bilimleri arasında disiplinlerarası bir sempozyum gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Sempozyumun açılış töreninde ayrıca Hitit uygarlığına ait bir enstrüman olduğu kabul edilen gitar dinletisi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA