Tekirdağ'da Kadın Çiftçiler Günü Etkinliği Düzenlenecek

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Önder Çiftçi Kadın Kolları Yardımlaşma Derneği işbirliği ile tarım ve hayvancılıkta kadın çiftçileri desteklemek için Süleymanpaşa ilçesinde "Kadın Çiftçiler Günü" etkinliği düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 14 Ekim'de düzenlenecek etkinlikle kadın çiftçiler ürettikleri yöresel ürünleri ve organik ürünlerin satışını ve tanıtımını yapabilecek.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, yaptığı açıklamada, Tekirdağ'ın yeni kurulan bir büyükşehir olmasına rağmen tarım ve hayvancılık alanında başarılı projelere imza attığını belirtti.

Tekirdağ'ın önemli bir tarım merkezi olduğunu aktaran Albayrak, şunları kaydetti:

"Tekirdağ, tarım ve hayvancılıkta Türkiye'nin başkentidir. Türkiye'de yetişen ayçiçeği, buğday, üzüm ve kiraz gibi ürünlerin büyük bir bölümünü ilimiz tek başına karşılıyor. Bu başarıda bilinçli kadın üreticilerimizin payı çok büyük. Kadının yaşamın her alanında olması gerektiğini savunan ve bunu destekleyen bir belediyeyiz. Düzenleyeceğimiz Kadın Çiftçiler Günü etkinliği ile çiftçi kadınların toplumdaki sosyal statüsünü yükseltmeyi, faaliyetlerinin görünür kılınmasını sağlamayı ve toplumun kadın çiftçilerin sorunları konusunda hassas olmasını amaçlıyoruz. Etkinliğe tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum."

Kaynak: AA