'Stratejik Plandaki Projelerin Yüzde 40'I Yapılamadı'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz: 'Yasa gereği belediye başkanları ve yetkililer stratejik plan hazırlıyorlar ve bunun da altına imza atıyorlar. Bunları baktığımızda İzmir'deki yapılması gereken işlerin yüzde 40'ının yapılmadığını görüyoruz. Bu sefer de yetkililer vatandaşa karşı doğru konuşmamış oluyorlar'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, büyükşehir belediyesi yönetiminin, stratejik planda yapmaya söz verdiği projelerin yüzde 40'ını hayata geçiremediğini ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin ekim ayı olağan toplantısı birinci oturumu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlığında, meclis salonunda yapıldı.

Kökoğuz, toplantıda yaptığı konuşmada, kentte geçen ay etkili olan kötü kokunun nedenine ilişkin Aydoğan'a sorular sorup açıklama yapmasını istedi.

İzmir'de seçim zamanları söz verilen projelerin hayata geçmediğini öne süren Kökoğuz, şunları kaydetti:

"Belediye başkanları seçim zamanı bir takım vaatlerde bulunur. Belediye başkanları ve yetkililer, stratejik plan hazırlıyorlar ve bunun da altına imza atıyorlar. Bunları baktığımızda İzmir'deki yapılması gereken işlerin yüzde 40'ının yapılmadığını görüyoruz. Bu sefer de yetkililer vatandaşa karşı doğru konuşmamış oluyorlar. Ulaşımda, Üçkuyular-Narlıdere Metro Hattı'nın yapılacağı söylenmiş, tek temeli atıldı, bir arpa boyu yol alınamadı."

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, stratejik planda 16 otopark projesinin tamamlayacağına ilişkin söz verdiğine işaret eden Kökoğuz, bunlardan sadece 6'sının yapıldığını, 10'unun ise yapılmadığını söyledi.

Kökoğuz'un eleştirilerine yanıt veren Aydoğan, günün şartları ve ekonomik olayların bazı projelerde gecikmelere hatta iptallere kadar götürebileceğini sözlerine ekledi.

Aydoğan, Kökoğuz'un kentte geçen ay etkili olan kötü kokunun nedenine ilişkin sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Kaynak: AA