NKÜ'de Karma Sanat Sergisi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Karma Sanat Sergisi açıldı.

Üniversitenin düzenlediği ücretsiz kurslarından rölyef ile ebru kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı ve resim bölümü öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği karma sanat sergisi, Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenen tören ile sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış kurdelesini rektör yardımcıları Prof. Dr. İhsan Soysal ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel ve akademik personel kesti.

Rektör Yardımcısı Soysal, açılışta yaptığı konuşmada, üniversite olarak kurulduğu ilk günden beri öğrencilerin ve personelin el ve mesleki becerilerini geliştirmek için çok geniş bir yelpazede ücretsiz kurslar düzenlediklerini söyledi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mahpeyker Yönsel de çalışmalarla Tekirdağ’ın sahip olduğu tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı sanat yoluyla öne çıkarılmış olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Üniversitemizde atıl durumda bulunan sıradan günlük hayatın bir parçası olarak kullanılan sanayi tipi yemek tabaklarının biçimini ve yapısal özelliğini bozmadan ancak işlevini değiştirerek yeniden adlandırmayı ve estetik arayışlarla birleştirmeyi amaçlamış, desen atölye öğrencileriyle iki haftalık bir çalışma periyodunda tabaklar üzerine Tekirdağ temalı resimlemeler yapmıştır. Proje kapsamında 60 tabak resimlenmiştir."

Kaynak: AA