Mobil Okula Devam Eden Kadınlara Belgeleri Verildi

Artvin’de, Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi kapsamında eğitim alan kadınlara katılım belgeleri verildi.

Yek Adım Eğitim ve Dayanışma Derneği (YEKAD) tarafından Türkiye genelinde uygulamaya geçen Kendine ve Kentine Duyarlı Kadın İçin Mobil Okul Projesi kapsamında Artvin'de değişik mahallelerde ev kadınları ve öğrencilere eğitimler verildi.

YEKAD Başkanı Aytop, Çoruh Kentpark'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, projede bugüne kadar Ankara, Adıyaman, Elazığ, Rize ve Artvin'de çeşitli eğitimler verdiklerini belirterek, "Projemiz evde yalnız kalmış sosyal yaşamdan uzak yeterli eğitim alamamış kadınlara ulaşmak, onların yalnızlığını gidermek, onlara bir nefes olmak ve hayatın içindeki yerlerini yeniden konumlandırmalarını amaçlıyoruz." dedi.

Her gittikleri yerde kadınlarla 5 konuyu işlediklerini anlatan Aytop, "Başlıklarımız, aile içi iletişim, değerlerimizi yaşatmak ve milli bilinç, çocuk yetiştirmek ve adabı muaşeret, kadın sağlığı ve hijyen, duygu yönetimi. Eğitimler sonunda kadınlarımıza katılım belgesi vererek o ilden ayrılıyoruz." ifadesini kullandı.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin eşi Hacer Kocatepe de proje kapsamında kentte yaklaşık 180 kadının bu eğitimlerden faydalandığını söyledi.

Konuşmaların ardından eğitim alan kadınlara katılım belgeleri sunuldu.

Kaynak: AA