Letonya Büyükelçisi Alanya'da

Letonya Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin'i ziyaret etti.

Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, ziyarette ALTSO'nun kasım ayında Letonya'ya yapacağı iş gezisine partner olduklarını söyledi.

Konuyla ilgili gereken desteği vereceklerini belirten Elferts, "Oradaki programın mükemmel olması için her türlü çabayı göstereceğiz. Başkan beye de bizleri kabul ettiği için tekrar çok teşekkür ederim" dedi.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ise 25-28 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirecekleri KOSGEB Destekli Letonya İş Gezisi'nin bölge ekonomisi için önemli olduğunu ifade etti.

Schengen ülkeleri büyükelçileriyle sık sık bir araya geldiklerini vurgulayan Şahin, "Büyükelçilerimizle sık sık görüşerek, üyelerimize mevzuat çerçevesinde vize kolaylığı talep ediyoruz, vize desteği istiyoruz. Sağ olsun büyükelçilerimiz de talebimiz doğrultusunda büyük ölçüde Alanya'daki iş adamlarımıza vize kolaylığı sağlıyor. Tabii ki burada Dışişleri Bakanımızın Mevlüt Çavuşoğlu'nun da Alanyalı olmasının büyük katkılarını gördük. Büyükelçilerimizle beşeri ilişkileri geliştirmemiz sayesinde iş adamlarımız da uzun süreli vize imkanına sahip oldu." dedi.

Göreve geldikleri 2013 yılından bu yana 23 KOSGEB destekli iş gezisi düzenlediklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Tahmin ediyorum 50 kişilik bir iş adamı grubuyla Letonya’ya ziyaret gerçekleştireceğiz. Eğer talep fazla gelirse ikinci bir iş gezisi düzenleyeceğiz. 50 kişiyi geçerse grup bazında sıkıntı oluyor. Bunun için 50 kişi ile sınırlı tutarak hem üyelerimize uzun süreli vize alacağız hem de Riga’ya iş gezisini düzenlemiş olacağız. Büyükelçimize tekrar bizleri ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum."
Kaynak: AA